Bilecik'te "Hayat Birlikte Güzel" Projesi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "Hayat Birlikte Güzel" Projesi

Bilecik\'te "Hayat Birlikte Güzel" Projesi

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan “Hayat Birlikte Güzel” projesinın tanıtım toplantısı düzenlendi.

06.05.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan "Hayat Birlikte Güzel" projesinın tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bilecik Polis Evi'nde düzenlen programa Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammet Akgül, kurum müdürleri ve emniyet personeli katıldı. Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Türk Polis Teşkilatı'nın en büyük stratejisinin halkın yanında olduğunu ve onun güvenini kazanmak olduğunu belirtti. Bektaş, "Bundan daha önemli bir projemiz, stratejimiz veya hedefimiz yoktur. Etkin verimli ve profesyonel bir güvenlik hizmetinin ancak ve ancak halkın içinde ve halkla birlikte yapmakla mümkün olabilir. Ne var ki böyle bir hizmet çizgisini yakalayabilmek, zannedildiğinden çok daha zor bir süreçtir. Toplumun desteğini kazanmak amacıyla yapılan faaliyetlere halkın katılımını sağlamak, onların sorunlarını dinlemek, bu sorunların çözümü noktasında ilgili paydaşları bir araya getirmek, kısacası daha huzurlu bir toplumun tesisi için yapılabilecek her ne varsa bunları arayıp bulmak, uzun gayretler zincirini içine alan süreçleri gerektirmektedir" dedi.

"TOPLUMUN DESTEĞİ VE İLGİSİ HER ZAMAN BİZE MORAL VE MOTİVASYONUMUZ OLMUŞTUR"

Toplum Destekli Polislik kapsamında yapılan hizmetlerin hiç birinin Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü olarak kendi başımıza yaptığımız faaliyetler olmadığını belirten Bektaş, "Projelerimizin başarılı bir şekilde tamamlanmasında halkımızın her kesiminin, mahalle muhtarlarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, ev hanımlarının, kısacası toplumun her kesimini ilgi ve desteği bizim moral ve motivasyon kaynağımız olmuştur. Bilecik Emniyet Müdürlüğü olarak bizler en ast görevlimizden en üst rütbeliye kadar ekip ruhunu canlı tutarak her zaman, her yerde ve her şartta halkımızın yanında olmaya özen ve gayret gösteriyoruz. Zira biliyoruz ki, halkımızla iç içe hareket ettiğimizde güvenlik hizmetlerine katılım oranı da artmakta, dolayısıyla daha huzurlu bir yaşam sahası oluşmaktadır" dedi.

"Hayat Birlikte Güzel" projesi hakkında bilgi veren, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Gezeker, projenin ÇOGEP projesi kapsamında hazırlandığını ve 2015 ve 2016 yılının başına kadar sürecek bir proje olduğunu belirtti. Kaya, "ÇOGEP güvenli hayat ve güvenli gelecek için yüksek risk altında olan çocuk ve genç kitleleri sosyal yaşam içinde sağlıklı birey olarak yer almalarına yardımcı olacak, eğitim faaliyetleri ile toplumda potansiyel suç kaynaklarını en aza indirebilmek, olanağı bulunmayan kesimlere eğitim ve iş olanakları sağlayacak etkinliklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Gezeker, katılımcılara slayt gösteri ile projenin detayları hakkında bilgi verdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Hayat Birlikte Güzel' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement