Bilecik'te İlaç Dolandırıcılığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te İlaç Dolandırıcılığı İddiası

Bilecik\'te İlaç Dolandırıcılığı İddiası

Düzenlenen operasyonda, kanser hastalarının bilgisi dışında yüksek meblağlı ilaçları, hastaların kimlik bilgilerini kullanarak temin ettiği iddia edilen 4 kişi yakalandı.

22.09.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince düzenlenen operasyonda, kanser hastalarının bilgisi dışında yüksek meblağlı ilaçları, hastaların kimlik bilgilerini kullanarak temin ettiği iddia edilen 4 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ekiplerin ülkenin çeşitli illerinde yaşayan kanser hastalarının, bilgisi dışında yüksek meblağlı ilaçları, Söğüt, Bozüyük ve Osmaneli ilçeleri ile Kütahya ve Eskişehir illerinde devlet hastanelerinde görevli doktorlara yazdırılarak, ilçe eczanelerinden alındığının tespit edildiği bildirildi.

Bozüyük ilçesinde ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda, İstanbul'dan geldikleri belirlenen M.S. (43), F.D. (33), E.O. (38) ve Ö.A.(43) şüphelilerin üzerinde ve otomobilde yapılan aramada, 32 adet yaklaşık piyasa değeri 145 bin lira olan kanser ilacı, 23 adet değişik kanser hastalarına ait sağlık raporu ve ilaç kullanım listesi, 13 adet değişik şahıslara ait kimlik bilgileri, rapor tarihleri, ilaç kullanım süreleri ve telefon numaralarının yazılı bulunduğu not kağıdı, 11 adet değişik şahıslar adına yazılmış uzman doktor imza ve kaşesi bulunan reçete kağıdı, 3 adet farklı şahıslara ait kimlik fotokopisi, 1 adet şüpheli şahısların yol güzergahlarını gösteren harita ele geçirildi.

Gözaltına alınan 4 şahıs yapılan sağlık kontrolünün ardından "Kamu kurumu zararına nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te İlaç Dolandırıcılığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement