Bilecik'te Jandarma Teşkilatının 177. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te Jandarma Teşkilatının 177. Kuruluş Yıl Dönümü

Bilecik\'te Jandarma Teşkilatının 177. Kuruluş Yıl Dönümü

Bilecik’te Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177’inci yıl dönümü gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

14.06.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 177'inci yıl dönümü gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Tören ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç'un Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla buradaki tören sona erdi. Daha sonra protokol üyeleri Bilecik İl Jandarma Komutanlığında bahçesinde düzenlenen tören ve etkinliklerine katıldılar. Bilecik İl Jandarma Komutanlığında saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Jandarma Teğmen M. Olcay Öncü tarafından jandarmanın tarihçesinin okunması ile başlayan törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Söğüt İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Bilecik Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik Barosu Başkanı Avukat Halime Aynur, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Bilecik İl Emniyet Müdürü Vekili Hicri Görgülü, Emekli Tuğgenerel Veli Küçük, kurum müdürleri ve çok sayıda jandarma personeli katıldı.

"JANDARMA HER ZAMAN HALKININ YANINDA YER ALMIŞTIR VE ALMAYA DA DEVAM EDECEKTİR"

Törende açılış konuşmasını yapan Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşundan bugüne yüce milletin engin sevgi ve güvenine layık olduğunu söyledi. Jandarmanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun taktirini kazandığını ifade eden Sır, sözlerine şöyle devam etti:

"Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu sevgi ve güven bağını korumak, perçinlemek ve daha da yükseltmek azmindeyiz. Yerleşik grup kültürü ve kimliğine sahip personeliyle jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma Teşkilatı halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla başta teröristle mücadele olmak üzere suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği personelin her koşulda görev yapabilecek fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyacı cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir."

"JANDARMA ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİN YOL GÖSTERİCİLİĞİNDE"

Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüm personelinin görevlerini icra ederken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamları esas alarak her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde bulmakta olduğunu ifade eden Sır, "Devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde hukuk devletinin kurallara uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarının etkinlikle kullanabilen milli ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı bütün bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir" dedi.

"JANDARMAMIZIN GEÇMİŞİ 177 YILA BAĞLI DEĞİL"

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise; toplumsal füzen ve disiplinin devlet olgusunun ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirterek, "Devlet olgusuyla birlikte konulan ilke ve prensiplerin toplumsal düzeyi oluşturacak olan disiplini yerine gelip gelmediğini kontrol edecek mekanizmalara ihtiyaç duyulmuştur. Bunların başında da kolluk kuvvetleri gelmektedir. Dolayısıyla bizler kolluk kuvvetlerimizi devlet tarihi kadar eski, devlet kadar köklü teşkilatları olarak görmekteyiz.Bugün 177. yıl dönümünü kutladığımız jandarmamızı geçmişi 177 yılla bağlı değil çok daha eskilere milattan öncesine dayanan tarihe sahiptir. Dolayısıyla bu köklü tarih köklü bir kültürü, köklü bir şuuru da beraberinde getirmiş halka mal olmuş ilkeleri ve prensipleri olarak çok uzun yılların getirmiş olduğu bir zenginliğe, bir etkinliğe, bir güvene sahip olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından Vali Ahmet Hamdi Nayir'e Cumhuriyet Jandarması Heykeli takdim edilirken, Bilecik İl Jandarma Komutanlığında görevli başarılı personellere Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından ödül verildi. Son ödül olarak İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Bilecik'te ikamet eden 96 yaşındaki en yaşlı jandarma personeli emekli Uzman Çavuş Nuri Osman Demirpehlivan'a elini öperek hediye takdim etti. Demirpehlivan'ın sürekli asker selamı vermesi gözlerden kaçmadı.

Ödüllerin takdiminin ardından jandarma stantları gezilerek, narkotik köpeğinin gösterileri izlendi. Jandarma araçları Kirpi ile Kobra 4x4 hakkında görevli komutanlar bilgi verdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik'te Jandarma Teşkilatının 177. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement