Bilecik'te Kar, Seraları Yerle Bir Etti - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te Kar, Seraları Yerle Bir Etti

Bilecik\'te Kar, Seraları Yerle Bir Etti

Kar yağışının etkili olduğu Bilecik'in Söğüt ve İnhisar ilçelerinde binlerce dönümlük sebze serası üzerinde biriken karların ağırlığına dayanamayarak çöktü.

03.01.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar yağışının etkili olduğu Bilecik'in Söğüt ve İnhisar ilçelerinde binlerce dönümlük sebze serası üzerinde biriken karların ağırlığına dayanamayarak çöktü. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın da aralarında bulunduğu bir grup partili çöken seraların olduğu yerde incelemelerde bulundu.

Bilecik'de kar yağışı çok sayıda köy yolunu ulaşıma kapatırken, domatesi ile ünlü Söğüt ilçesine bağlı Çaltı beldesindeki seraların da çökmesine neden oldu. Çaltı beldesinin yanısıra Söğüt'ün Akçasu, Yakacık köyleri ile İnhisar ilçesinin Tarpak ve Koyunlu köylerinde de onlarca sera, üzerlerine biriken karlar nedeniyle çöktü.

Seraların çöktüğü Söğüt ve İnhisar'a bağlı köylerde incelemelerde bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile bir grup partili, üreticilerle görüşerek oluşan zarar hakkında bilgi aldı. Milletvekili Akar, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilip Bilecik bölgesindeki kar afeti ile ilgili incelemede bulundukların söyledi.

6 BİN DÖNÜMLÜK SERA YERLE BİR OLDU

Söğüt ve İnhisar ilçelerinde yaklaşık 6 bin dönümlük seraların kar nedeniyle yerle bir olduğunu belirten milletvekili Haydar Akar, "Bu bölgedeki hasar tespitinin en kısa sürede yapılması için gerekli temaslarda bulunacağız. Netice de bu da bir doğal afettir. Maliye Bakanı ile görüşeceğim, konuyu meclis gündemine taşıyacağım" dedi. CHP Parti Meclisi Üyesi Didem Gültekin de, seraları zarar gören üreticilere devletin gereken yardımı yapması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilecik'te Kar, Seraları Yerle Bir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement