Bilecik'te Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te Kar Yağışı

Kentte kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi 62 köy yolu ise ulaşıma kapandı.

30.12.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti dolayısıyla 31 Aralık'ta Bilecik genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verildiği kaydedildi.

Ayrıca Bilecik'te kar yağışı nedeniyle 62 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili olan kar yağışı nedeniyle Bozüyük'te 43, Gölpazarı'nda 8, Yenipazar'da 2 ve Söğüt ilçesinde 9 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Yetkililer, köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalışma yaptığını belirtti.

Öte yandan kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yolda kalan bazı araçlar, trafik ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Belediye ekipleri, kente merkezinde tuzlama çalışmaları yaparak, kapanan yolları açmaya çalışıyor.

Ayrıca, kent merkezinde bazı yollar trafiğe kapanırken, çok sayıda araç yolda kaldı.

Kent merkezinde devam eden çalışmaları takip eden ve ekiplerden bilgi alan İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru,  yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Gece başlayan kar yağışı ilimizde gündüz saatlerinde yoğun bir şekilde devam ediyor. Ana yollarımızda 1 saat öncesine kadar bir sorun yoktu ama son 1 saattir yerler kar tutmaya başlayınca kent içerisinde trafikte aksamalar yaşanıyor. Mümkün olduğu kadar tedbirlerimizi aldık. Sürücülerimizin de dikkat etmesi gerekiyor. Kar lastiği her ne kadar zorunlu olmasa da zincirsiz, kış lastiği olmadan seyir eden ve trafiği tehlikeye düşüren sürücülerimize de gereken cezai işlem uygulanacak." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'te Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement