Bilecik'te, Kestane Kabağı Festivali - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te, Kestane Kabağı Festivali

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde "Kestane kabağı" festivali düzenlendi.

29.09.2014 09:59  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, merkez Kızıldamlar köyündeki festivalde, Bilecik'in sanayisi, tarihi, kültürü, turizmi ve farklılığı gözle görülebilecek tarım potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

Sakarya havzasında Akdeniz bölgesinde yetişen ürünlerin pazara sunulurken İç Anadolu'da yetişen ürünleri Bozüyük ve pazaryeri ilçelerinde üretildiğini belirten Poyraz, "Bizim burada yapmamız gereken bir taraftan kaliteli ürün üretirken bir taraftan da bunun markalaşmasının, markalaştırılmasının da önünü açacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Köylerimizde hakikaten baktığımız zaman bir bilinçlenme var. Yani üretelim ama ürettiğimiz ürünün de değerli olması noktasında çaba sarf edelim gayreti var" diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız da Bilecik'te 3 bin dekar kapalı sera alanın bulunduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından Sakarya Mısır Araştırma İstasyon Müdürlüğü ziraat mühendisi Seval Özseven tarafından katılımcılara "Bal kabağı yetiştiriciliği" hakkında konferans verildi.

Ayrıca, kabak yetiştirme yarışmasında birinci olan Mehmet Cabaz'a, Bilecik Vali Vekili Halil İbrahim Acır tarafından plaket verildi. Festivale, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te, Kestane Kabağı Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement