Bilecik'te "Köyünü Yaşat" Projesi - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te "Köyünü Yaşat" Projesi

Bilecik\'te "Köyünü Yaşat" Projesi

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde devam eden "Köyünü Yaşat" projesi kapsamında, "Tarihi Taşhan Çevre Düzenlemesi Öğrenci Mimari Fikir Yarışması" düzenlendi.

23.10.2016 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde devam eden "Köyünü Yaşat" projesi kapsamında, "Tarihi Taşhan Çevre Düzenlemesi Öğrenci Mimari Fikir Yarışması" düzenlendi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin Gölpazarı Belediyesi işbirliğiyle uygulanan proje kapsamında, tarihi İpekyolu üzerinde yer alan Taşhan'ın çevresinin düzenlenmesi için Yapı Endüstri Merkezi (YEM) katkılarıyla tasarım yarışması yapıldı.

Yarışmada, Onur Çoban (Okan Üniversitesi), Dicle Dilan Ergün (Okan Üniversitesi), Güneş Kerzan (Okan Üniversitesi) ve Fatih Özkaya (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) jüri üyeleri tarafından birinci seçildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteleri koordinatörlüğünde yürütülen proje için önemli bir gün olduğunu söyledi.

Proje ekibi olarak bir köyün sürdürülebilir hale gelmesi için ilçe meydanları ve mekanlarının kaliteli olmasına inandıklarını belirten Arpacıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu nedenle birçok çalışma yaptık. Bunlardan biri de Gölpazarı ilçesinde bulunan Tarihi Taşhan'ın yanındaki meydanın düzenlenme yarışmasıydı. Proje kapsamında öğrencilerin düşüncelerini uygulamasına çok önem veriyoruz ve mümkün olduğunca öğrencilerin çizdiklerini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız yarışmalardan bir tanesi ve en büyüğü olan meydan yarışmasına Türkiye'nin her yerinden proje geldi. Bugün Tarihi Taşhan'da toplanarak projeleri değerlendirdik ve birinciyi belirledik. Birinci, bahar ayında uygulama projesini çizerek uygulanacak. Bu proje mimarlık öğrencisinin düşünceleri böyle küçük bir ilçede hayat bulacak ve buradaki halkla buluşacak. Projenin içinde başka bir unsur daha var. Heykeltıraş Bülent Çınar'ın yaptığı Koza isimli heykeli de öğrencilerin düşünmesi ve projeye katması gerekiyordu. Proje birincisi de bu sanatı dahil ederek ödül sahibi oldu."

Sponsor firma Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk ise bu gibi tasarımlara ve öğrenci çalışmalarına destek verdiklerini dile getirdi.

Ürünlerin en iyi şekilde kullanmaları için geçen yıldan itibaren üniversiteleri desteklediklerini vurgulayan Üzeltürk, "Eğitimlerine katkıda bulunmak istiyoruz, bugün de çok güzel bir çalışmayı sonlandırdık. Birinci olan projenin ilçemize değer katacağına inanıyoruz. Birinci olan ekibi kutluyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Vedat Kazıcı da yarışmanın buraya kadar gelmesinde emeği geçen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından jüri üyeleri, Tongurlar Mahallesi'nde proje kapsamında yapılan çalışmaları inceledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'te 'Köyünü Yaşat' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement