Bilecik'te 'Küplülü Yaşar'ın Yılan Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te 'Küplülü Yaşar'ın Yılan Gösterisi

Bilecik\'te \'Küplülü Yaşar\'ın Yılan Gösterisi

Bilecik’in Küplü köyünde ikamet eden ve kentte 'Küplülü Yaşar' olarak bilinen Yaşar Yavaş, mezarlıkta yakaladığı yılınla şehir merkezinde kısa bir gösteri yaptı.

24.04.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Küplü köyünde ikamet eden ve kentte 'Küplülü Yaşar' olarak bilinen Yaşar Yavaş, mezarlıkta yakaladığı yılınla şehir merkezinde kısa bir gösteri yaptı.

Yavaş, Gazi Paşa mahallesinde pet şişesinden çıkarak yola bıraktığı bir eliyle tutarak oynadı. Yoldan geçenlerin bir kısmı yılandan korkarken bazı vatandaşlar da yerde sürünen yılanı merakla izledi. Bazı vatandaşlar da bu duruma tepki gösterdi. Küplülü Yaşar Yavaş, çok kısa gösterisinin ardından yılanı 5 litrelik pet şişesinin içine koyarak olay mahallinden ayrıldı.

Bilecik'in en renkli isimlerinden olan ve kendini Bilecik Mezarlığı'nın temizlenmesine adayan Küplülü Yaşar, yıllardır hem cenaze işlemlerini, hem de mezarlık temizliğini gönüllü olarak yapıyor. Okunan Sela ile birlikte cenaze evine koşan, cenazenin her işi ile ilgilenen, mezarlık girişinde trafiğin tehlikeye düşmemesi için çalışan, mezarlıkta tahta eksik kalınca hemen bulan ve cenaze sahibini büyük bir mahcubiyetten kurtaran, defin işleri ile ilgilenen ve ardından da ikramların çöplerini bir bir toplayan Küplülü Yaşar, bu işlemleri gönüllü olarak yapıyor. Cenaze sahiplerinin bahşişleri ile geçinen Küplülü Yaşar, "Yılan yakalamak benim hobim. Bu hafta mezarlıkta dört tane yılan yakaladım. Yılanlardan hiç korkmam. Yakaladığım yılanlarla oynadıktan sonra doğaya tekrar bırakıyorum" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Küplülü Yaşar'ın Yılan Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement