Bilecik'te Muhasebeciler Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Muhasebeciler Haftası Kutlamaları

Bilecik\'te Muhasebeciler Haftası Kutlamaları

Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Süleyman Kıral ve odaya kayıtlı muhasebeciler, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koydular.

02.03.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Süleyman Kıral ve odaya kayıtlı muhasebeciler, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koydular.

Çelengin ardından haftanın önemi belirten konuşma yapan Başkan Kıral, meslek mensuplarının muhasebe haftasını kutlamayarak, mesleki sorunların biran önce çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. Süleyman Kıral, "Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Kendi imkan ve personelimizle uygulamaya geçirdiğimiz web tabanlı e-birlik programımız ile öncelikle toplum yararı gözetilerek hizmet sunduğumuz tüm kesimlere yüksek standartlara bağlanmış ahlaki davranışlarla hizmet verilebilmesi için meslek mensuplarımıza etik ilkeler yönetmeliğimiz ve etik tebliğimiz gereği muhasebe meslek etiği ve etik eğitimler verilmektedir" dedi.

"HAKSIZ REKABET MODÜLÜ E-BİRLİK PROGRAMI KAPSAMINDA DEVREYE ALINMIŞTIR"

Haksız rekabet ve reklam yasağı yönetmeliğimiz ile mecburi meslek kararı gereği tarife, ücret, sözleşme uygulamalarına yönelik takip, kontrol ve denetimini sağlayan haksız rekabet modülü e-birlik programının devreye alındığı anlatan Kıral, "Ayrıca, e-devlet uygulamalarına paralel olarak hızlı ve daha verimli hizmet verilebilmesi için kamu, TÜRMOB, oda, üye entegrasyonu ile iş ve işlemlerin büyük bölümü elektronik yapılmaktadır. Temel eğitim ve staj merkezimiz kanalıyla uzaktan eğitim yöntemi ile ruhsat alma öncesi eğitim ve sürekli mesleki gelişim konularında uluslararası gelişmelere paralel çalışmalar yapmaktadır. Odalarımızı temsilen TÜRMOB yıllardır, mesleki çıkarlarından ziyade, ülke ve toplum çıkarlarından ziyade, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek taleplerini belirlemektedir. Taleplerimiz ve beklentilerimiz kamu maliyesinin ve ekonomimizin daha da güçlenmesi, işletmelerimizin gelişmesi, ülkemizin ve insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi içindir. Muhasebe ve denetim mesleğinin mensupları olan bizler, sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz. Taleplerimizi belirlerken ve sunarken her zaman önceliğimiz ülkemizin çıkarları olmuştur ve olmaya devam edecektir. TÜRMOB yönetimi odalarımızdan aldığı yetki ile sorunlarımızı diyalogla çözmeye büyük önem verdi. bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog ve uzlaşma olacaktır. Bu anlayışla sorunların çözümü için mücadelemizi devam ettireceğiz. Ancak bir süredir mesleğimizin temel sorunlarına ve taleplerimize gerekli ilgi gösterilmemektedir" dedi.

Konuşmanın ardından Bilecik SMMMO Başkanıo Süleyman Kıral ve oda üyeleri, Bilecik Defterdarı Mustafa Şahin'i makamında ziyaret ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Muhasebeciler Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement