Bilecik'te Nüfus Artışı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Nüfus Artışı

Bilecik\'te Nüfus Artışı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Bilecik’in 2016 yılı sonu itibarıyla nüfusu 218 bin 297’e ulaştı.

31.01.2017 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Bilecik'in 2016 yılı sonu itibarıyla nüfusu 218 bin 297'e ulaştı.

TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Bilecik'te de ikamet eden nüfus, 2016 yılında bir önceki yıla göre 5 bin 936 artarak 218 bin 297 kişi oldu. Erkek nüfusun oranı 114 bin 189 kişiyle yüzde 52,3, kadın nüfusun oranı ise 104 bin 108 kişi i ile yüzde 47,7 olarak gerçekleşti. Bilecik'te nüfus artış hızı 2015 yılında binde 11,5 iken, 2016 yılında binde 27,6 olarak gerçekleşti. 2016 yılında Bilecik'te il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı yüzde 80 iken, belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde 20 olarak gerçekleşti. Bilecik'te kilometrekareye düşen kişi sayısı olarak ifade edilen nüfus yoğunluğu ise 51 kişi oldu. Bilecik nüfus yoğunluğunda Türkiye genelinde 71. sırada yer aldı.

3 ilçede nüfus arttı

Bir önceki yıla göre, Bilecik' te Merkez ilçe, Bozüyük, Gölpazarı, Yenipazar ilçe nüfusu artarken diğer ilçe nüfusları ise düştü.

İşte nüfus sonuçları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Bilecik Merkez ilçenin nüfusu 77 bin 976, Bozüyük 72 bin 471, Gölpazarı 11 bin 499, İnhisar 2 bin 334, Osmaneli 21 bin 71, Pazaryeri 10 bin 583, Söğüt 19 bin 285, Yenipazar 3 bin 78 kişi şeklinde oldu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Nüfus Artışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement