Bilecik'te "Nükleer Enerji ve Malzeme" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "Nükleer Enerji ve Malzeme" Konferansı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarınca "Nükleer enerji ve malzeme" konulu konferans düzenlendi.

28.05.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarınca "Nükleer enerji ve malzeme" konulu konferans düzenlendi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsü Kritik Metalik Malzemeler Grup Lideri Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin, Şeyh Edebali Üniversitesi Salonu'ndaki konferansta,  görevlerinin, kamu ve özel sektöre projeler üretmek üzere, mevcut altyapıyı endüstrinin ihtiyaçlarına göre, test ve analiz olarak servis vermek, araştırma yapmak olduğunu söyledi.

Temel malzeme platformları olarak kritik metaller, kompozitler, seramik ve camlar, karbon gibi ileri malzemeler konularında çeşitli alanlarda çalışmalar yaptıklarını anlatan Zeytin, şu anda üzerinde çalıştıkları, uçak motoru için, süper alaşım tek kristal türbin kanadı geliştirilmesi konusunda yeni altyapı kurulduğunu ve özel sektörün bu altyapıyı kurmasına vesile olarak desteklediklerini bildirdi.

Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Harun Mihdivan da yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları ile etkin ve ucuz enerji üretim ve kullanım teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik yoğun araştırmalar yapıldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Nükleer Enerji ve Malzeme' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement