Bilecik'teki "Şehit Asker Anıtı" İnşaatı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'teki "Şehit Asker Anıtı" İnşaatı

Bilecik\'teki "Şehit Asker Anıtı" İnşaatı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Şehit Asker Anıtı inşaatında incelemelerde bulundu.

04.07.2014 17:06  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapımına devam edilen "Şehit Asker Anıtı"yla ilgili, "Ay ve yıldızdan oluşan anıtımızda, Cenab-ı Hakk'ın yüceliğini simge edecek ismi şerifinin yanı sıra 16 Türk devletimizin varlığını da gösterecek olan 16 ışık simgesi bulacağız" dedi.

Yağcı, anıt çalışmalarını incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, Bilecik'in şehir mobilyalarını oluşturma ve zenginleştirme çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, anıtın kentin sembol anıtlarından birisi olarak çarşı merkezinde yer aldığını söyledi.

Belediyenin şehri güzelleştirme, şehir mobilyalarını oluşturma ve marka değerlerini belirleme noktasındaki çalışmalarını devam ettirdiğini vurgulayan Yağcı, şunları kaydetti:

"Ay ve yıldızdan oluşan anıtımızda, Cenab-ı Hakk'ın yüceliğini simge edecek ismi şerifinin yanı sıra 16 Türk devletimizin varlığını da gösterecek olan 16 ışık simgesi bulacağız. Buraya konulacak anıtımızla şehadetin önce köklü bir temelden gelişi, Selçuklu medeniyeti ile Osmanlı medeniyeti ve daha sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'ni sembolize eden üç ayak, sağlam bir şekilde yer alıyor. Şehrin marka değerlerini oluşturma yönünde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız için yapılan polemiklere üzülüyorum ve gülüyorum. Yani her olaydan olumsuz bir sonuç çıkarmaya çalışanlara acıyorum. Yapmış olduğumuz; şehrimizin güzelliğine güzellik, iyiliğine iyilik katmak, insanımızı daha iyi temsil etmektir. Artık şehirler görsel simgeleriyle tanınır hale geldi. Biz de burada şehrimizin daha önceden planladığımız şekliyle iyileştirme çalışması gerçekleştirdik. Yalnız kalan bir anıtı zenginleştirdik ve halkımızın bu anlamda görsel duygularını manevi duygularını daha güçlendirdik ve şehrimize de farklı bir hava kazandırmış olduk."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'teki 'Şehit Asker Anıtı' İnşaatı - Son Dakika


Advertisement