Bilecik Valisi Nayir Söğüt Şenliklerini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Bilecik Valisi Nayir Söğüt Şenliklerini Değerlendirdi

Bilecik Valisi Nayir Söğüt Şenliklerini Değerlendirdi

Bu yıl 733’üncüsü düzenlenen Ertuğrulgaziyi anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen devlet töreni ile başladı.

12.09.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrulgaziyi anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen devlet töreni ile başladı.

Düzenlenen tören sonunda açıklamada bulunan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, şenliklerin bugün resmi açılışını yaptıklarını belirterek, şenliklerin kazasız belasız geçmesi için de kurban kestirdiklerini söyledi. Nayir, "Asıl programlarımız yarın başlayacak. Mevlid okunacak büyüklerimize ait programlar başlayacak. Yürüyüşlerimiz yapılacak buradaki Yörükleri gezeceğiz. Son gün ise protokolümüz ile birlikte burada yakışır bir şekilde bize yakışır olgunlukta programı yapacağız. Herhangi bir aksiliğimiz yok. İklim de müsait gördüğümüz kadarıyla Bilecik Söğüt bu işi kendisine yakışır şekilde bitirecek. Bilecik'e geldiğimden beri il törenim biraz heyecanımız fazla bazı şeyleri iki kere üstünden geçip yapıyoruz. Güvenlik tedbirlerinin iki üç kere üstünden geçerek yapıyoruz. Alandaki senaryoyu iki üç defa takip edip yapıyoruz. Sonuçta burada güzel olanlarla değil aksayan yönlerle akıllarda kalıyoruz. Biz diyoruz ki güzel olan kısımlarla akıllarda kalalım. Medyada da öyle kalalım. Herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Dolasıyla bizim beklentimiz bize yakışır şekilde Ertuğrul Gazi dedemize yakışır şekilde bunlara laik olduğumuzu gösterir şekilde bu işi sağlıklı bir şekilde kazasız belasız tamamladık. Bu sene ihaleli bir pilav olacak ve her günü unutturmayacak bir pilav olacak. Cirit alanımız bu sene açılıyor. Dün de söyledim sempozyum bunun önemli bir noktası çünkü bu anlama olması lazım anma değil. Onlar nasıl yaşadılar bizim nasıl yaşamamızı istiyorlar. Biz onların yaşatışından ne kadar uzağız onların hedeflerinden ne kadar uzağız bir bilimsel olarak bunun desteklenmesi lazım bu konuda çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda bunu da desteklememiz lazım katılımı arttırmamız lazım" dedi.

"HALK KONSERİ SENEYE OLABİLİR"

Vali Nayir, görüşmeler sonucunda halk konseri yapılıp yapılmayacağı hakkında herhangi bir konunun görüşülmediğini ve görüşülmesi halinde bir kişinin ret oyu kullandığında birlik beraberliğin bozulacağını düşündüklerini ancak seneye şenliklerde sanatçı getirilmesinin düşünüleceğini kaydetti. Nayir, "Sanatçı konusu çok konuşuldu tartışıldı. Burası birlik beraberlik yeri sanatçı seçiminde biraz bir yöne yaslama orada olan birlik beraberliği zedeler diye düşündük. Oysa doğru en büyük kalabalıkları sanatçılarımız topluyor. Ama henüz ona hazır olmadığımızı gelecek senelerde yine oda düşünebilir. Buraya daha büyük kalabalığı getirecek daha büyük süsü sağlayacak biri bulunduğu takdirde oda düşünülecek. Söğüt'ten Çanakkale'ye bisiklet turu vardı ama programa entegre edilmemişti bu sene devlet büyüğümüz buraya geliyor devlet büyüğümüz bunun startını verecekler" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Valisi Nayir Söğüt Şenliklerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement