Bilecikli Gençlere Ücretsiz Manisa, Trabzon ve Amasya Gezisi - Son Dakika
Yerel

Bilecikli Gençlere Ücretsiz Manisa, Trabzon ve Amasya Gezisi

Bilecikli Gençlere Ücretsiz Manisa, Trabzon ve Amasya Gezisi

Bilecik’te, "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında gençler, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor.

17.06.2016 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, "Şehirler ve Kültürler" projesi kapsamında gençler, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında düzelecek Manisa, Trabzon ve Amasya gezileri, 4 gece 5 gün olacak şekilde 14-29 yaş grubu gençlerin katılımıyla gerçekleşecek. Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Aslan Yıldız, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranları ile tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amacıyla gezinin düzenlendiğini belirtti. Yıldız, "Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, gönüllülük bilinci kazanmaları ve madde bağımlılığı konusunda farkındalık eğitimi almalarına katkı sağlanması amaçlanan projede gençler, gittikleri şehirlerde bulunan tarihi ve kültürel değerleri öğrenme, çevre temizliği, fidan dikimi, dezavantajlı ailelerin ziyaret edilmesi gibi birçok imkanı elde etmiş olacaklar. Projeden sadece kendi imkanlarıyla yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda yaşayan dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, ailesinin aylık geliri 2 bin TL'nin altında olanlar, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, çocuk evlerinde kalanlar, sanayide çalışan çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, engelli gençler, ailesiyle birlikte göç eden gençler öncelikle faydalanacak. Tüm gençlerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Bilecik Gençlik Merkezi'nin tüm faaliyetlerine katılmaya davet ediyorum" dedi.

GEZİLER ÜCRETSİZ

Gezilerin ücretsiz olduğunu hatırlatan İl Müdürü Yıldız, "Tüm masrafları bakanlığımızca karşılanacaktır. Proje başvuruları başlamış olup, başvurular http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Gençler, 1 dönem için 1 il seçebilecek ve projeden bir kez yararlanma hakkına sahip olacaktır. Aynı anda birden çok dönem ve il için başvuru alınmayacaktır. Manisa gezisi 19-23 Temmuz tarihleri arasında erkek, 26-30 Temmuz tarihleri arasında kız, 2-6 Ağustos tarihleri arasında erkek grupları gidecek. Trabzon iline, 26-30 Temmuz tarihlerinde kızlar, 2-6 Ağustos tarihleri arasında erkekler, Amasya'ya ise; 29 Ağustos - 2 Eylül arasında erkek 5-9 Eylül tarihleri arasında kız grupları gidecek" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecikli Gençlere Ücretsiz Manisa, Trabzon ve Amasya Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement