"Bilgi Evleri" Geleceğe Işık Saçıyor - Son Dakika
Güncel

"Bilgi Evleri" Geleceğe Işık Saçıyor

'Bilgi Evleri'nin ikincisi Demirkapı Mahallesi'nde hizmete giriyor.

24.02.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın açıkladığı 16 vizyon projesi arasında da yer alan Bilgi Evleri, eğitim, bilgi ve sosyal alanda verdiği hizmetlerle çocukların ve gençlerin gelişimlerine büyük katkı sağlıyor.

İlki Mehmet Akif Mahallesinde açılarak çocukların hizmetine sunulan Bilgi Evleri' ikinci adresi olan Demirkapı Şükran Gönenç Bilgi Evi'nde açılış öncesi incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Zorunlu okul eğitimlerinin dışında gelip burada eğitim görmek, ders almak, çocuklarımızın kendi tercihi. Onların, eğitimleri için buralara geldiklerini görmek bizleri sevindiriyor. Bizler de, geleceğimizin teminatı, güçlü Türkiye'mizin mimarı olacak çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz" dedi.

Başkan Yardımcıları Erkan Albayrak ve Hasan Hüseyin Erdönmez ile birlikte, Demirkapı mahallesindeki Bilgi Evi'ni ziyaret eden Başkan Dündar, "Bilgi, günümüzün en güçlü silahı. Bizler, bilgiye ulaşmak isteyen çocuklarımız için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Osmangazi'de 200'den fazla okulumuza destek sağladık. Osmangazi Belediyesi olarak başlattığımız 'Bilgi Evleri' projemizin ikincisini de Demirkapı mahallemizde hayata geçiriyoruz. Fiziki ve teknik altyapısını tamamladığımız okulumuzu kısa süre içerisinde hizmete açıyoruz" dedi.

Sınıfları ziyaret ederek bilgi evinde eğitim gören öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Dündar, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında, "Okulunuzun dışında gelip burada eğitim görmek, ders almak sizin kendi tercihiniz, kendi çaba ve gayretiniz. Eğer çalışırsanız başarırsınız, hayatın zorluklarının üstesinden gelebilirsiniz. Bizler, mahallelerimizde kurduğumuz bilgi evleri ile sizin gibi arkadaşlarımıza farklı branşlarda kendini geliştirecek imkanlar sunuyoruz. Bu yaşlarda göstereceğiniz çaba ve gayret, hem derslerinizde, hem de hayatımızın geri kalanına çok büyük bir katkı sağlamış olur" dedi. "Başarılı olmak için çalışmak şart" diyen Başkan Dündar, "Bunun için çok çalışacağız. Başarılı olduğunuz zaman önce kendiniz kazanacaksınız. Sonra, ailemiz ve bu ülke kazanacak. Gelecek sizin, bu mahalle bu şehir, bu ülke sizin ellerinizde yükselecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bilgi Evleri' Geleceğe Işık Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement