Bilgi Yarışmasını Kazanan Gençler Umre Yolunda - Son Dakika
Yerel

Bilgi Yarışmasını Kazanan Gençler Umre Yolunda

Bilgi Yarışmasını Kazanan Gençler Umre Yolunda

Keçiören Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keçiören Müftülüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen umre ödüllü "Davetine Geldim Ya Resulullah" adlı liseler arası bilgi yarışmasında dereceye giren 11 öğrenci kutsal topraklara doğru yola çıktı.

26.01.2016 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keçiören Müftülüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen umre ödüllü "Davetine Geldim ya Resulullah" adlı liseler arası bilgi yarışmasında dereceye giren 11 öğrenci kutsal topraklara doğru yola çıktı.

İslam dininin en önemli ibadetlerinden biri olan umre görevini yerine getirmek isteyen gençler bilgi yarışmasında ter dökerek mübarek topraklara gitmeye hak kazanmıştı. Ailelerinin havaalanında yolcu ettiği gençler heyecan ve özlemle umreye doğru hareket ettiler. Duygusal anların yaşandığı havaalanında gençler, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) yaşadığı yerleri görecekleri ve manevi atmosferle huşu bulacakları için büyük heyecan duyduklarını ifade ettiler.

İslam dininin güzellik, barış dini olduğunu ve Hz. Peygamber Efendimizin (S.A.V) hayatını öğrenerek manevi zenginliğe ulaşmanın her mümin için gereklilik ifade ettiğini vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Belediyecilik aynı zamanda insanları geleceğe hazırlamayı da kapsar. Siyer-i Nebi kitabındaki bilgiler çok değerlidir. Sevgili Peygamberimizin hayatını okuyup onu örnek almanızı öğütlüyoruz. Yarışmada dereceye girerek Umreye gitmeye hak kazanan gençlerimize hayırlı yolculuklar diliyor, en güzel ve en anlamlı karne hediyesini aldıklarını düşünüyorum." dedi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan ve 3 bin 59 öğrencinin başvurduğu yarışmada dereceye giren ilk 90 öğrenci ise Çanakkale Gezisi ile ödüllendirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilgi Yarışmasını Kazanan Gençler Umre Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement