Bilgiç: "Atb'ye Çamur Atıyorlar" - Son Dakika
Yerel

Bilgiç: "Atb'ye Çamur Atıyorlar"

Bilgiç: "Atb\'ye Çamur Atıyorlar"

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, ATO meclis üyesi olan bir şahsın ATO, ATB, ADASO ve AOSB gibi Adana’nın iş dünyasında önem arzeden kurumlarını basında ve sosyal medyada karalamaya çalıştığını belirterek, "Yapılan bu haksız karalama kampanyasının bedeli ağır olur” dedi.

28.09.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, ATO meclis üyesi olan bir şahsın ATO, ATB, ADASO ve AOSB gibi Adana'nın iş dünyasında önem arzeden kurumlarını basında ve sosyal medyada karalamaya çalıştığını belirterek, "Yapılan bu haksız karalama kampanyasının bedeli ağır olur" dedi.

ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak'ın başlattığı ATB 42. Meclis Oturumda konuşan Bilgiç, "Geçtiğimiz günlerde ATO meclisinde yaşanan tartışmaların akabinde basına Borsamızı da dahil ederek iftira dolu bir dizi açıklamalarda bulunan ATO meclis üyesi olan arkadaşa sormak istiyorum; Bu tartışmaları başlatarak ATO, ATB, ASO ve AOSB gibi Adana'nın iş dünyasında önem arz eden kurumlarını karalamak suretiyle; ortamın hassasiyetinden de yararlanarak ümit ettiğiniz, beklediğiniz konumu ya da şöhreti yakalamaya mı çalışıyorsunuz? Siz ATB'nin kapısından bir kez dahi girmemiş biri olarak ATB ile ilgili yalan yanlış bilgiler vererek ne yapmak istiyorsunuz? ATO Meclis üyesi bir kişi olarak, bir kez olsun TOBB mevzuatını okudunuz mu? Bu ifadeleriniz, hiç okumadığınızı ve bihaber olduğunuzu göstermektedir. Yaptığınız yanlış açıklamalar bu güzide kurumlarımızın kurumsal kimliklerini, yöneticilerini, çalışanlarını ve üyelerini incitmektedir, kurumlara zarar vermektedir" dedi.

Yürürlükteki TOBB Kanununa göre Oda ve Borsaların Yönetim Kurulunun, Yönetim Kurulu Başkanının, Meclis Üyelerinin, Meclis Başkanının ve Genel Sekreterinin görev, yetki ve sorumluluklarının belirlendiğinin altını çizen Başkan Şahin Bilgiç, "5174 sayılı TOBB Kanununda "Yönetim Kurulu Başkanı, kurumu temsil etmeye, genel sekreter ise iş ve işlemlerin takibini yürütmeye yetkilidir" yazmaktadır. Bu çerçevede bahse konu Bank Asya'ya para yatırma işlemine dair yetki, imza ve sorumluluk sadece yönetim kurulu başkanı veya başkanvekili ile genel sekretere aittir"

Göreve geldiği 31 Mart 2015 tarihinden itibaren ATB'ye ait tek kuruş dahi Bank Asya'ya para yatırılmadığını belirten Bilgiç, "Daha önce açılmış olan hesap göreve geldikten sonra derhal kapatılmıştır. Kurumumuz; basında sözü edilen konularda dahil olmak üzere, bağlı olduğumuz Bakanlık müfettişlerince defalarca incelenmiş ve gerekli raporlar bakanlığa sunulmuştur. Son olarak basında, sosyal medyada ya da diğer ortamlarda kurumumuzu karalamaya çalışmak kimseye bir şey kazandırmaz. Yapılan bu haksız karalama kampanyasının bedeli ağır olur" diye konuştu.

"İftira atanlar zavallı konumdadır"

Şu anda terör örgütü FETÖ ile ilişkili olduğu iddia edilen eski borsa yönetim kurulu başkanının, yönetim kurulunun talebi üzerine 31 Mart 2015 tarihinde istifa ettiğini ayrıca sakıncalı iş ve işlemleri nedeniyle genel sekreterin iş akdinin 18 Ağustos 2015 tarihinde sonlandırıldığını hatırlatan Bilgiç, şöyle devam etti:

"Bu kişi FETÖ benzeri uygulamalarla kurum yöneticileri ve çalışanlarını izlemek, dinlemek ve kaydetmek suretiyle belge ve bilgiler edinerek bunları kullanmaya çalışmıştır. Daha sonraki dönemde ise edinmiş olduğu bu belgeler, bilgiler, resimlerle kurumumuz ve yönetimimizi yıpratmaya yönelik kampanyalarını bazı basın mensupları ile birlikte yürütmeye başlamış ve değişik çevrelerin desteğiyle bu kampanyalarına halen devam etmektedir. Bu şahıs ve yanındakiler gazetelere; tesadüfen veya nezaketen bulunduğumuz ortamlardan edindiği ve kendi tarafından çekilen bir-iki fotoğrafı gazetelere koydurarak yanına da "Paraları Bank Asya'ya yatıran FETÖ'cü Borsa" haberleri yaptırmaktadır. Aslında bu haberlerle ne yaptığını bilmeyen bir zavallı konumundadır. Eski yönetim kurulu başkanıyla birlikte yatırılan paraların talimatında kendi imzası bulunan bu şahıs bu hareketleriyle kendi FETÖ'cülüğünü gizleme telaşında mıdır? Bu ve benzeri kişilerle birlikte şahsıma ve kurumumuza sürekli bir şekilde karalama kampanyası yürüten, iftiralar yağdıran kişi ya da kişilere, ismini yazmaktan acizken şahsıma delikanlılık dersi vermeye çalışanlara söylemek isterim ki; 1975 yılından beri Adana'da yaşayan bir kişi olarak çok ağır delikanlılık testlerinden geçtiğim günlerde bu kişi ya da kişiler belki daha doğmamışlar, ya kısa pantolonla sokaklarda geziniyor ya da benim yaşımda iseler "Yaşa Kenan paşa" şarkıları söylüyorlardı. Yine bu şahıslara şunu ifade etmek istiyorum; hayatımın hiçbir döneminde FETÖ denilen vatan hainleri ile manevi yada akçeli hiçbir ilişkim olmamıştır." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilgiç: 'Atb'ye Çamur Atıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement