Bilgievleri Satranç Turnuvası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bilgievleri Satranç Turnuvası Yapıldı

Bilgievleri Satranç Turnuvası Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri arasında satranç turnuvası yapıldı.

21.08.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri arasında satranç turnuvası yapıldı. Turnuvanın kazananı Maria Anne Bilgievi oldu.

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri'nde yaz tatilini birbirinden eğlenceli ve eğitici aktivitelerle geçiren öğrenciler, yaz etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında buluştu. Önceki gün gerçekleştirilen turnuvada, her Bilgievi kendi arasında yapmış olduğu eleme maçlarından sonra oluşturduğu 5 kişilik takım halinde turnuvaya katıldılar. Satranç sporunun yaygınlaştırılması ve daha geniş yaş grubuna hitap etmesi amacı ile 3. 4. 5. 6. 7. sınıf öğrencilerinden oluşturulan 5 kişilik takımlar halinde yarışma yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor SEKA Sporcu Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda, kuralar çekilerek birbirleriyle yarışacak gruplar belirlendi. Her biri 5 kişiden oluşan takımların karşılaştığı maçlarda kazanan takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Çeyrek final, yarı final ve final turları oynanarak 1, 2 ve 3.'lükler belirlendi. Oyuncular yaz okulunda öğrendikleri satranç tekniklerini uygulayarak, finale çıkmak için ter döktüler.

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, "Satranç oyunu hayatın ta kendisidir. Satranç hesap işidir, satrançta hamlelerinizi yapmadan önce iyi düşünüp karar vermeniz gerekir" dedi. Yapılan elemeler ve oynanan turlardan sonra Maria Anne Bilgievi ve Mehmet Akif Ersoy Bilgievi finale çıktı. Oynanan final maçında her iki takım oyuncuları da şampiyon olmak için ter dökerken, kazanan taraf Maria Anne Bilgievi oldu. Mehmet Akif Ersoy Bilgievi 2. oldu, 3.'lük için Kandıra Hayme Ana Bilgievi ve Fatih Sultan Mehmet Bilgievi karşılaştı. Yapılan maçta kazanan taraf Fatih Sultan Mehmet Bilgievi oldu. Kazanan takımların ödülleri 7 Eylül'de yapılacak olan Yaz etkinlikleri kapanış programında takdim edilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilgievleri Satranç Turnuvası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement