Bilginoğlu, 2014 Yılı Faaliyetlerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Bilginoğlu, 2014 Yılı Faaliyetlerini Anlattı

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, düzenlediği basın toplantısında 2014 yılında gerçekleştirmiş oldukları faaliyetleri anlattı.

12.02.2015 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, düzenlediği basın toplantısında 2014 yılında gerçekleştirmiş oldukları faaliyetleri anlattı.

Elazığ İl Özel İdaresi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bilginoğlu, 2014 yılında Elazığ için güzel ve verimli yatırımlar yapma fırsatı yakaladıklarını belirterek, kazasız ve sıkıntısız bir çalışma yılı geçirdiklerini belirtti.

2014 yılında toplamda 36 milyon 676 bin liralık bir kaynakla çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Bilginoğlu, "Köy yollarımızda 74,10 kilometre birinci kat asfalt kaplama çalışması, 8,40 kilometre ikinci kat asfalt kaplama çalışması, 369,10 kilometre asfalt kaplama bakım onarım çalışması, 357,40 kilometre stabilize yol yapım çalışması, 38,90 kilometre yol bakım onarım çalışması, 43,90 kilometre yeni yol çalışması yapılmıştır" dedi.

Köylerde, yol yapım çalışmalarının yanı sıra  bir çok alt yapı çalışmasını da tamamladıklarını belirten Bilginoğlu, Avrupa Birliği projeleri kapsamında ve bütçesi toplam 8 milyon 400 bin avro ve tamamı hibe olan "İŞGEM büyüyor,  ikinci İŞGEM kuruluyor" projesinde de son aşamaya geldiklerini söyledi.

Sivrice Arıtma Tesisi yapım işinde de sona gelindiğini dile getiren Bilginoğlu, kentin tarihi mahallesi Harput'ta da bir çok restarosyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

" Elazığ Valiliği, Elazığ Belediye Başkanlığı, Elazığ İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortak protokolü çerçevesinde 2014 yılında "Bilim Park Projesi" hizmet binası tamamlanmıştır. Bu yıl içerisinde İl Genel Meclisimizden alınan yetki çerçevesinde TÜBİTAK ve Elazığ İl Özel İdare Genel Sekreterliği arasında yapılacak olan protokol ile Bilim Park Projesi hizmet binası iç donanımları ve mefruşatı tamamlanması ve hizmete açılması planlanmaktadır. Harput Kalesi kazı çalışmaları 2014 yılı itibariyle başlatılmış olup, bu çalışmalar 2015 yılı içerisinde de devam edecektir."

Bilginoğlu, Arıcak Hükümet Konağı yapım işinde bina inşaatı ve peyzaj düzenleme çalışmalarına başlandığını ve yeni Elazığ Hükümet Konağı'nın ise ihalesinin tamamlandığını belirterek, 2015 yılı bütçe ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilginoğlu, 2014 Yılı Faaliyetlerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement