Bilic 17 Yıl Sonra Anfield'da - Son Dakika
Spor

Bilic 17 Yıl Sonra Anfield'da

Futbolculuğu döneminde İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United ve Everton formalarını giyen Hırvat teknik adam, 17 yıl aradan sonra Anfield Road Stadı'na çıktı.

19.02.2015 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Premier Lig'de geçen sezon Chelsea formasıyla çıktığı maçta attığı kritik golle Liverpool'un şampiyonluğuna büyük darbe vuran, ancak sakatlığı nedeniyle maç gününe kadar tedavisi devam eden Beşiktaşlı Demba Ba, ilk onbirde sahaya çıktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor maçında kalçasının sol kısmına darbe alan ancak maç gününe yetiştirilen 29 yaşındaki Senegalli futbolcuyu ileri uçta görevlendirdi. Bursaspor maçı sonrası antrenmanlara çıkamayan Demba Ba, takımının sadece Anfield Road Stadı'nda maçtan bir gün önce yaptığı son çalışmaya katılabildi.

Golcü futbolcu, Chelsea'de forma giydiği geçen sezon, Liverpool ile deplasmanda oynadıkları maçın 45. dakikasında dengesini kaybeden Steven Gerrard'dan kaptığı topla takımını 1-0 öne geçirmiş ve Londra ekibi bu mücadeleyi 2-0 kazanarak rakibinin 24 yıllık şampiyonluk özlemine son verme hedefine ligin bitimine 3 hafta kala büyük bir darbe vurmuştu.

Senegalli futbolcu siyah-beyazlı takımın bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmesinde Arsenal ile oynadığı iki karşılaşmada ve UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Tottanham Hotspur ile yapılan ilk maçta 90 dakika sahada kalmıştı. Demba Ba, başkent Londra'da Tottenham Hotspur ile 1-1 berabere kaldıkları mücadelede de 89. dakikada takımına beraberliği getiren golü kaydetmişti.

Kale Cenk Gönen'e emanet

Bursaspor maçında sakatlanan ve dizinde iç bağ zedelenmesi tespit edilen Tolga'yı İngiltere'ye getirmeyen teknik direktör Bilic, kalede Cenk Gönen'e görev verdi.

Siyah-beyazlı ekibin yedek kalecisi ise alt yapıdan yetişen ancak şu ana kadar hiçbir resmi maçta forma giymeyen 17 yaşındaki Enes Fidayeo oldu.

Ersan yeniden kadroda

Kart cezası nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemeyen Ersan Gülüm, Liverpool karşısında sahadaki yerini aldı.

Teknik direktör Bilic, 3-2 kazandıkları Bursaspor maçındaki kadroyu kaleci Tolga ve Atınç değişiklikleri dışında korudu.

Siyah-beyazlılarda savunma Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Ersan Gülüm ve Ramon Motta'dan, orta alan ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Jose Sosa ve Olcay Şahan'dan oluştu. Forvette ise Demba Ba görev aldı.

Opare Liverpool maçında da kadroda

Sakatlığı geçen yeni transfer Daniel Opare'yi Bursaspor maçında 18 kişilik maç kadrosuna alan Bilic, Ganalı futbolcuyu Liverpool karşısında da kadroya dahil etti.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Enes, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu ve Daniel Opare oturdu.

Siyah-beyazlı ekipte, sakatlıkları süren Tolga Zengin, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı ve adı UEFA listesine dahil edilmeyen Tomas Sivok İngiltere'ye getirilmemişti.

Liverpool'un orta saha kurgusu değişti

Liverpool Menajeri Brendan Rodgers, cezalı Markovic ve sakatlığı devam eden Gerrard ve Lucas'ın yokluğunda orta saha kurgusunu değiştiştirdi. Kuzey İrlandalı teknik adam, orta sahada Jordon Ibe, Henderson, Allen ve Moreno'ya görev verdi.

Evsahibi ekibin Crystal Palace karşısında 2-1 kazandığı Federasyon Kupası 5. tur maçında forma giyen Lazar Markovic, UEFA'dan aldığı 4 maçlık ceza nedeniyle Beşiktaş karşısında takımdaki yerini alamadı. Rodgers, bu futbolcunun mevkisinde bu sezon ikisi 90 dakika olmak üzere ligde 4 maçta oynayan 19 yaşındaki İngiliz futbolcu Jondon Ibe'ye şans tanıdı.

Crystal Palace maçında sonradan oyuna giren Lovren, Lambert ve Balotelli'nin yanı sıra hafif sakatlığı nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giyip, giymeyeceği belli olmayan Sterling, Borini, Manquillo ve kaleci Ward yedek kulübesinde oturdu.

Balotelli yedek başladı

Menajer Brendan Rodgers, bu sezon 8 maçta ilk onbirde sahaya sürdüğü İtalyan forvet Mario Balotelli'yi yedek soyundurdu.

Liverpool'un 16 milyon sterline İtalya'nın Milan ekibinden transfer ettiği ancak ortaya koyduğu futbolla eleştirilerin hedefinde olan 24 yaşındaki futbolcu, ligdeki ilk golünü 9 gün önce Tottenham ile oynadıkları maçta attı ve takımına galibiyeti getirdi.

Balotelli, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Real Madrid, Basel ve Ludogorets Razgrad'a karşı forma giydi ancak skor üretemedi.

İtalyan futbolcu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde sahalarında oynadıkları Ludogorets Razgrad ve Real Madrid ile deplasmandaki Basel maçlarında ilk 11'de sahaya çıktı.

Emre Can ilk 11'de, Samed kadroda yok

Liverpool'un sezon başında Almanya'nın Bayer Leverkusen takımından 10 milyon sterline renklerine bağladığı Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Adaptasyon döneminin ardından son dönemde menajer Brendan Rodgers'ın vazgeçilmezi haline 21 yaşındaki futbolcu, kariyerinde ilk kez bir Türk ekibine karşı mücadele etti. Bu sezon ligde 14 maçta forma giyen Emre Can, 2-1 kaybettikleri Chelsea maçında da takımının tek golünü kaydetmişti.

"Kırmızılar"ın Bayern Leverkusen'den kadrosuna kattığı diğer Türk asıllı futbolcu Samed Yeşil ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

Serdar Kurtuluş, 8 yıl sonra yine kadroda

"Devler Ligi"nde 6 Kasım 2007 tarihinde deplasmanda Liverpool ile karşılaşan ve maçı 8-0 gibi farklı bir skorla kaybeden Beşiktaş'ın o günkü kadrosunda yer alan Serdar Kurtuluş, bu geceki maçta da "Kırmızılar"a karşı forma giydi. 8 yıl önceki karşılaşmaya ilk onbirde başlayan Kurtuluş, 62. dakikada yerini Federico Higuain'e bırakmıştı.

Tarihi maçta Beşiktaş'a karşı mücadele eden kaptan Steven Gerrard ve orta saha oyuncusu Lucas ise sakatlıkları nedeniyle siyah-beyazlı ekibe karşı takımdaki yerlerini alamadı. Gerrard, maçın 69. dakikasında takımını 5-0 öne geçiren golü atmıştı.

2006-07 sezonunda Liverpool ile aynı grupta yer alan "Kara Kartallar", rakiplerini İstanbul'daki ilk maçta 2-1 mağlup etmiş, ancak deplasmandaki maçı 8-0 kaybetmişti. Bu mücadele Şampiyonlar Ligi tarihinin "deplasmanda alınan en farklı mağlubiyet" olarak kayıtlara geçmişti.

Bilic, 17 yıl sonra Anfield Road Stadı'nda

Futbolculuğu döneminde İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United ve Everton formalarını giyen Hırvat teknik adam, 17 yıl aradan sonra Anfield Road Stadı'na çıktı.

West Ham United forması giydiği 1996-1997 sezonunda Liverpool'a karşı iki kez mücadele eden Bilic, başkent Londra'da oynanan ve 2-1 kaybettikleri maçta takımının tek golünü atarken, ikinci maç golsüz sona erdi.

Savunma oyuncu olarak görev yapan Bilic, Everton'da oynadığı dönemde ise 23 Şubat 1998 yılındaki "Merseyside" derbisinde 90 dakika forma giydi. Bilic'in Anfield Road'daki son maçı 1-1 berabere sona ermişti.

Liverpool'a taraftarından tam destek

Anfield Road Stadı'nı dolduran binlerce Liverpool taraftarı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elenen, Premier Lig'de ise son dönemde toplarlanan takımlarına her maçtan önce söyledikleri dünyaca ünlü "You will never walk alone" (Asla yalnız yürümeyeceksin) marşıyla Beşiktaş mücadelesi öncesinde destek verdi.

Beşiktaş taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını yalnız bırakmadı. Gün boyu kaldıkları otelin önünde futbolculara tezahüratlarda bulunan siyah-beyazlı futbolseverler, ısınmak için sahaya çıkan Beşiktaşlı oyunculara alkış ve tezahüratlarla moral verdi.

Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile yönetim kurulu üyeleri de tribünden takip etti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Bilic 17 Yıl Sonra Anfield'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.

  • Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti
    23:49 Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti

    Samsun'un Bafra ilçesinde görevli polis memuru Ercan Dursun, görevi başında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun için Bafra Bölge Trafik istasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. 13 yıllık polis memuru olan Dursun'un evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

  • Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'
    23:11 Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'

    Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında sahasında Bodrum FK ile 1-1 berabere kalan Adanaspor'un teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakem yönetimini eleştirerek, 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz' dedi. Kılıç, iyi oynadıkları bir maçı kazanamadıklarını ve VAR hakemine olan güvenini kaybettiğini söyledi.


Advertisement