Bilic: Vodafone Arena'nın Açılışına Gelmek İsterim - Son Dakika
Spor

Bilic: Vodafone Arena'nın Açılışına Gelmek İsterim

Bilic: Vodafone Arena\'nın Açılışına Gelmek İsterim

Beşiktaş'la yollarını ayırıp West Ham'la anlaşan Bilic, "Yeni stadın açılışına davet edilmem halinde, orada olmak isterim." dedi.

15.06.2015 12:49  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş ile yollarını ayırarak İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United'ın başına geçen Slaven Bilic, Beşiktaş ve Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Fanatik gazetesine konuşan Hırvat teknik adam, Şenol Güneş'i överken Konyaspor yenilgisiyle birlikte Beşiktaş için iplerin koptuğunu söyledi. Bilic, Beşiktaş taraftarını es geçmedi ve "Onları üzdüğüm için özür dilerim" dedi. Gökhan Töre'nin Türkiye'nin Robben'i olduğunu öne süren Bilic, Vodafone Arena'nın açılışına gelmek istediğini de sözlerine ekledi.

"GÜNEŞ, ÇOK İYİ BİR HOCA"

Lucescu'nun da Beşiktaş için iyi bir seçim olabileceğini söyleyen Bilic, "Ancak yönetim tercihini bir başka önemli isim Güneş'ten yana kullandı. Güneş, kesinlikle çok iyi bir teknik adam. Hem Türkiye'de çalıştırdığı takımlarda hem de Türk Milli Takımı'nda büyük başarılara imzasını attı" dedi.

"GÖKHAN TÖRE TÜRKİYE'NİN ROBBE'NİDİR"

Gökhan Töre ile kavga ettikleri haberlerini yalanlayan Bilic, "Asla problem yaşamadık. Galatasaray maçı öncesi sakat olmasına rağmen, 'Senin için oynarım hocam' diyen bir futbolcu. Töre, Türkiye'nin Arjen Robben'idir. Kesinlikle büyük bir potansiyeli var. Onunla saha içinde saha dışında yüz kez tartışmışımdır. Ama asla bir problem yaşamadık. Görevi bıraktıktan sonra da gitmeme en çok üzülen insanlar arasında yer aldığını çok iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

"KONYA'DA İPLER KOPTU"

Ayrılık kararını, Konya'ya kaybettikleri maçın ardından yönetimle birlikte aldıklarını ifade eden Slaven Bilic, "Futbol olarak iyi olsak da, sonuçta Türkiye'de kıstas şampiyon olmaktır. Sonuçta iki sezon boyunca bana Beşiktaş'ta şans verildi. Beşiktaş gibi büyük bir kulüpteysen ve şampiyon olamıyorsan, gitmek de doğaldır. Taraftarlarımızdan bir kez daha onları üzdüğümüz için özür diliyorum" diyerek taraftarlara mesaj gönderdi.

"HAMZAOĞLU HARİKA BİR İŞ ÇIKARDI"

Beşiktaş'ta görev yaptığı süre boyunca hem Ersun Yanal hem de Hamza Hamazoğlu'nun teknik direktör olarak çok iyi olduklarını vurgulayan Bilic övgülerindeki aslan payını ise Hamzaoğlu'na verdi ve şöyle devam etti, "Yanal, Fenerbahçe'yi çalıştırırken takımı şampiyon yaptı. Ancak Hamza hocanın, çok daha büyük bir iş başardığını düşünüyorum. Belki zaman olarak, Cesare Prandelli gibi Şampiyonlar Ligi maçlarının olduğu bir dönemde gelmedi ama, Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıdı. Hamzaoğlu, gerçekten harika bir teknik adam ve ayrıca da insan olarak çok da kibar."

"DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM"

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra West Ham'la görüştüğünü dile getiren Bilic, "İki sezon önce olduğu gibi Beşiktaş gibi bir takımdan teklif gelirse, gitmeyi düşünebilirdim. Öyle de oldu. Daha önce formasını giydiğim ve Hırvatistan'ın başındayken iki kez bana teklif yapan West Ham United beni aradı. Türkiye'den ayrıldığım ve boşta olduğum için kabul ettim. Tekrar İngiltere'ye döndüğüm için mutluyum" ifadelerini kullandı.

"AÇILIŞA GELMEK İSTERİM"

Stat yaparken şampiyonluk mücadelesi vermenin kolay olmadığını vurgulayan Bilic, "Bir yandan stadını yapıp, bir yandan da şampiyon olan takım hatırlıyor musunuz? Ben bilmiyorum. Ama Galatasaray'ın, 2010-2011 sezonunda Türk Telekom Arena yapılırken, Olimpiyat Stadı'nda oynayıp, sezonu 8. olarak tamamladığını hatırlatmak isterim. Biz stadımız yapılmasına rağmen hep zirveye oynadık, sonuna kadar gidemedik ama yarışın bir şekilde içinde olduk. Benim son sözüm Beşiktaş olacak. Bu kulüp hep kalbimde yer alacak. Elbette yeni stadın açılışına davet edilmem halinde, orada olmak isterim" diyerek açılışa gelmek istediğini bir kez daha dile getirdi.

Son Dakika Spor Bilic: Vodafone Arena'nın Açılışına Gelmek İsterim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Fukara: Getir yeni takımını açılışa 0 1 Yanıtla
  • İsmail: Gelebilir 0 1 Yanıtla

Advertisement