Bilici: "2009 Seçimini Ben Kazandım" - Son Dakika
Yerel

Bilici: "2009 Seçimini Ben Kazandım"

Bilici: "2009 Seçimini Ben Kazandım"

AK Parti'nin 2009 Yerel Seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici, "2009 seçimlerini bana göre ben kazandım."

03.10.2013 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin 2009 Yerel Seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici, "2009 seçimlerini bana göre ben kazandım. Ancak ortada bir hukuki karar var" dedi.

Koza TV ve Kanal A Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin'in, 'Gazeteci Programı'na konuk olan Bilici, 2009 yerel seçimleri sıradan yaşanan olayları anlattı.

Seçimlerden kesinlikle doğru sonuçlar alınmadığını iddia eden Bilici, "Adana'da özellikle güney mahallelerde sandık güvenliği sıfırdı. Bir parti oralardaki güvenliği hakimiyeti altına almıştı ve hiç kimse giremiyordu. ve maalesef o gün beni de partimizin görevlileri oraya çağırdı. 'Aman burada bir felaket var, sandıkta bir siyasi parti ağırlığını koydu, kimseyi içeriye almıyor' dediler. Gittik gerçekten de kimse içeri giremiyordu. Orada iki tane genç polis vardı, hiç bir şeye müdahale edemiyordu. O nedenle sandık başında olanlar oyları istedikleri gibi yönlendirebiliyorlardı. Seçim akşamında yaşananları ise bütün Türkiye izledi. 36 bin oy iptal edildi. Bu rakam Adana'nın tarihinde bir ilk oldu" diye konuştu.

Sandıkların açılmasının hemen sonrasında seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini hatırlatan Bilici, şöyle devam etti:

"İtirazımız üzerine seçim sandıkları açıldı ve açılan bütün sandıklar benim lehime çevrilmeye başladı. Bunun üzerine sandıkların yeniden sayımı durduruldu. Biz tabi seçim kurulu başkanının yanına gittik, sayımı yapılan sandıklardaki gelişmelerin lehimize olduğunu söyledik. Burada bir yanlışlık olduğunu ve bunun bizim için çok önemli olduğunu söyledik. Ancak sayımı durduracaklarını söylediler. Biz de sebebini sorduk, aldığımız cevap ise 'Fiziki şartlarımız müsait değil' oldu. Efendim, devletimizin fiziki şartları müsait olmaz olur mu? Ancak tüm itirazlarımıza rağmen sayımları durdurdular. Mevcut belediye başkanı gitti ve 'sayım dursun' diye itiraz etti. Bir adam kendine güveniyorsa, "Sayım dursun" der mi? Ama demediler üstelik gidip MHP Genel Başkan Yardımcısını Adana'ya getirdiler. O arkadaş da İl Seçimi Hakimi ile görüştü ve sebeplerini de madde madde açıklayan bir dilekçe vererek sayımın durdurulmasını istedi. Bunun üzerine de yeniden sayım işlemi durdu."

2009 Yerel Seçimleri'nde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kendisinin kazandığını ileri süren Bilici, "2009 seçimlerini bana göre ben kazandım. Ancak ortada bir hukuki karar var. Sandıkların sayımı yapılsaydı, zaten 300 sandıkta benim 600 oyum arttı. 4 bin sandık var, hepsi sayılmış olsa bugün ki netice farklı olacaktı. Açılan sandıklardan hep rakiplerimin oyu düştü ve benim oyum arttı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ve CHP eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ın da seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamaları var" ifadelerine yer verdi.

Uzun yıllar aktif siyasette bulunduğunu ve 3 dönem Adana Milletvekili olarak görev yaptığını hatırlatan Bilici, şimdiye kadar hiçbir sorumluluktan ve görevden kaçmadığını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilici: '2009 Seçimini Ben Kazandım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement