Bilici: 23 Nisan Kürdistan Çocuklarına Hediye Edilmemiş - Son Dakika
Güncel

Bilici: 23 Nisan Kürdistan Çocuklarına Hediye Edilmemiş

Bilici: 23 Nisan Kürdistan Çocuklarına Hediye Edilmemiş

İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, "23 Nisan'ın Kürdistan çocuklarına hediye edilmiş bir bayram olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

23.04.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD Diyarbakır Şubesi, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' günü nedeniyle, Sur ilçesinde bulunan Uğur Kaymaz anıtı önünde bir basın açıklaması düzenleyerek, çocuklara yönelik hak ihlallerine dikkat çekti.

Türkiye ve bölgede güvenlik güçleri tarafından katledilen çocukların resimlerinin çocuklar tarafından taşındığı açıklamaya çok sayıda insan hakları savunucuları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Eylemde konuşan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, "Bu güne değin çocuklara yönelik gerçekleşen cinayetlere baktığımızda, 23 Nisan'ın Kürdistan çocuklarına hediye edilmiş bir bayram olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

'Anneler, çocuklarını toprağa gömmediği vakit, biz bu bayramı kabul ederiz'

Savaş ve çatışmalı ortam nedeniyle 27 yılda 585 çocuğun yaşamını yitirdiğini söyleyen Bilici, "Ancak ve ancak, çocuklar cezaevlerinden bırakıldığında, öldürülmediğinde, kendi anadilinde eğitim gördüğünde, kültür ve geleneklerini özgürce yaşadığında ve hakları ihlal edilmediğinde biz bu bayramı kabul ederiz. Anneler, çocuklarını toprağa gömmediği vakit, biz bu bayramı kabul ederiz" diye belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bilici: 23 Nisan Kürdistan Çocuklarına Hediye Edilmemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement