Bilici Group, Halka Arz Çalışmalarını Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Bilici Group, Halka Arz Çalışmalarını Tamamladı

Adana'da Kurulu Bulunan ve Yaklaşık 20 Ülkeye İhracat Gerçekleştiren Tekstil Sektörünün Önemli Kuruluşlarından Bilici Group'un Halka Arz Çalışmalarını Tamamladığı Bildirildi

03.01.2011 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Durmuş Ali Başkan - Adana'da kurulu bulunan ve yaklaşık 20 ülkeye ihracat gerçekleştiren tekstil sektörünün önemli kuruluşlarından Bilici Group'un halka arz çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığını eski ANAP Adana milletvekili ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Bilici'nin yaptığı, pamuk ekiminden, kumaş üretimine, iplik, büküm, dokuma ve boya tesisleriyle tekstil sektöründe önemli bir yeri olan şirket, halka arz çalışmaları kapsamında Misis Tekstil ve Biltaş Bilici Tekstil AŞ'yi birleştirerek Bilici Yatırım Gayri Menkul Tekstil, Turizm, Enerji, İnşaat, Sanayi ve Ticaret AŞ. unvanını aldı.

Şirket, ardından halka açılmak için ilk olarak geçen yılın eylül ayında Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK), aralık ayının sonlarına doğru da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) başvurdu.

Bilici Yatırım AŞ Finans Grup Başkanı Tamer Bilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 58 yıldır tarım ve tekstil alanında Türkiye'nin önde gelen şirketleri arasında yer aldıklarını ifade etti.

Adana'daki tesislerinde ayda 1,5 milyon metre kumaş üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Bilici, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere yaklaşık 20 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik tesislerinin kapasitesini artırdıklarını anlatan Bilici, tesisin 25 bin iğ olan kapasitesini 50 bin iğe çıkardıklarını bildirdi.

- YENİ YATIRIMLAR-

Bilici, 2010 yılı içerisinde şirketleri halka arz etmeye karar verdiklerini ve bu kapsamda iki tekstil şirketini 'Bilici Yatırım AŞ' çatısı altında biraraya getirdiklerini anımsattı.

İlk olarak eylül ayı içerisinde SPK'ya aralık ayı sonlarına doğru da İMKB'ye başvurduklarını anlatan Bilici, şubat ayı içerisinde şirketin hisselerinin yüzde 25'ini halka arz edeceklerini belirtti.

Şirketlerinin likidite olduğunu ve herhangi bir borçlarının bulunmadığını anlatan Bilici, halka arzdan sağlanacak finansmanla enerji ve turizm alanlarında yatırımlar yapacaklarını söyledi.

Bilici, ilk etapta enerji alanında Erzurum, Malatya ve Kahramanmaraş'ta Hidro Elektrik Santralları (HES) ile Adana'da 203 yataklı 5 yıldızlı otel kurma projelerinin bulunduğunu bildirdi.

Adana'da D-400 karayolu üzerinde geniş bir alanda yaklaşık 10 katlı olarak inşa edecekleri otelin projesinin hazır olduğunu belirten Bilici, belediyeden ruhsat sözleşmesini alma çalışmalarını tamamlamalarının ardından inşaat çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Bilici, otelin işletmesi için Divan Group'la ön protokol yaptıklarını kaydederek, otel inşaatının yaklaşık 20 milyon avroya mal olacağını sözlerine ekledi.

(DAB-TLN) - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilici Group, Halka Arz Çalışmalarını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement