Bilim Aşısı Tuttu - Son Dakika
Yerel

Bilim Aşısı Tuttu

Bilim Aşısı Tuttu

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki 30 farklı deney malzemelerinden oluşan eğlenceli bilim sınıfını mart, nisan ve mayıs aylarında toplam 2 bin 381 öğrenci ziyaret etti.

28.05.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki 30 farklı deney malzemelerinden oluşan eğlenceli bilim sınıfını mart, nisan ve mayıs aylarında toplam 2 bin 381 öğrenci ziyaret etti.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Peker tarafından projelendirilen, bütçesi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından karşılanan, öğrencilerin eğlenceli bilimsel deneyleri yapmalarını sağlayarak bilimi sevdirmek, bilim merakını, icat etme heyecanı uyandırmak ve geleceğin bilim insanlarını keşfetmek amacıyla yürütülen "Haydi Çocuklar Bilim Aşısı"na projesi sonuçlandı.

Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki 30 farklı deney malzemelerinden oluşan eğlenceli bilim sınıfını mart, nisan, mayıs aylarında toplam 2 bin 356 öğrenci ziyaret etti. Eğlenceli bilim etkinliklerine katılan öğrenciler özellikle anaokulu öğrencileri bilim sınıfımızdaki katıldıkları etkinlerden çok etkilendiler, bilimin sihirli dünyasında unutulmaz bir gün yaşadılar. Öğrencilerin sordukları sorularla ve sorulan sorulara verdikleri cevaplarla bilime ne kadar meraklı oldukları gözlemlendi. Özellikle elektrik, ışık ve uzay ile ilgili eğlenceli deneylerdeki heyecanları ve üç ay gibi kısa sürede 2 binin üzerinde öğrencinin ziyareti projenin amacına ulaştığını, "Bilim Aşısı"nın tuttuğunu gösterdi.

Bilim sınıfını 528 okulöncesi, bin 238 ilkokul, 460 ortaokul ve 155 lise öğrencisi ziyaret etti. İlçeler bazında ise İlkadım'dan bin 51, Tekkeköy'den 375, Atakum'dan 331, Terme'den 288 ve Canik'ten 134 öğrenci ziyaret etti.

Merkez ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında yapılan işbirliği neticesinde, fen bilgisi öğretmenliğinde okuyan 42 üniversite öğrencisi, ziyarete gelen bu öğrencilere deneylerde rehberlik yaptılar. Yine, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ın desteğiyle TUBİTAK dergilerinden "Bilim ve Çocuk" dergisi ziyarete gelen öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.

Ulaşım konusunda yeterli imkanı olmayan merkez ilçelerdeki okulların araç ihtiyacını merkezle yapılan protokol gereği ücretsiz olarak SAMULAŞ karşıladı. Öğrenciler okullarından alınarak merkeze getirildi ve ziyaret sonrası da okullarına güvenli bir şekilde götürüldü.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Peker, "2023 ve 2019 vizyonu hedeflerine ulaşılması ve Büyük Türkiye inşası için bizim de büyük bir sorumluluğumuz olduğu düşüncesiyle başlattığımız projemiz amacına ulaşmış olması ve öğrencilerimize vurduğumuz 'Bilim Aşısı'nın tutmuş olması gelecek için bizleri umutlandırmıştır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilim Aşısı Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement