Bilim İnsanları Mamak'tan Geçti - Son Dakika
Yerel

Bilim İnsanları Mamak'tan Geçti

Tübitak tarafından desteklenen 4006 Bilim Fuarları kapsamında gerçekleşen Tübitak Bilim Şenliği, Gülveren Anadolu Lisesi’nde başladı.

16.04.2016 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tübitak tarafından desteklenen 4006 Bilim Fuarları kapsamında gerçekleşen Tübitak Bilim Şenliği, Gülveren Anadolu Lisesi'nde başladı. Toplamda 33 projenin sergilendiği bilim şenliğinin açılışı Mamak Kaymakamı Ali Mantı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney tarafından gerçekleştirildi

Bilim Şenliği'nde ayrıca Tarih Projesi kapsamında Biruni'den Mimar Sinan'a, Ali Kuşçu'dan Farabi'ye tarihe damga vurmuş 15 bilim insanının yer aldığı Bilim Müzesi'nin de açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Kaymakam Mantı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Güney, bilim müzesini gezdi. Gençlerle yakından ilgilenen Kaymakam Mantı, öğrencileri tebrik ederek, "Bizim tarihimizde ve medeniyetimizde ilim ve ilim erbabı kişiler çok önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda eğitimde öğretimde bilimsel çalışmalar yapan öğrenciler, yaptıkları bilimsel ve sanatsal çalışmalar ile geleceğin mucidi olmaya aday olduklarını gösteriyorlar. Bu projeye emek vermiş öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

GEÇMİŞ GÜNÜMÜZE TAŞINDI

Kostümleri ve tutumlarının yanı sıra fiziksel açıdan da karakterlere benzerlikleri ile dikkat çeken öğrenciler, ziyaretçilere canlandırdığı bilim insanının hayatını, çalışmalarını da kendi ağzından anlatıyor. Biruni, Katip Çelebi, Piri Reis, Mimar Sinan, El Cezeri, Farabi, Marie Curie, Albert Einstein, Cahit Arf, Arşimet, Hipokrat, Heredot, Ali Kuşçu gibi tarihe damga vurmuş isimlerin yanı sıra, aldığı Nobel Kimya Ödülü'yle adını tüm dünyaya duyuran Türk Profesör Aziz Sancar'ın da öğrenciler tarafından canlandırıldığı Tübitak Bilim Şenliği'nde, öğrenciler ayrıca yaptıkları buluş ve teorileriyle karakterleri canlandırarak ziyaretçileri tarih tünelinde yolculuğa çıkarıyor. Öğrencilerin 3 ay gibi kısa bir sürede projeleri hazırladıklarını kaydeden Proje Koordinatörü Fizik Öğretmeni Gürkan Erbatur, projelerin öğrencilerin empati yeteneğini geliştirmenin yanı sıra, öğrencilerin bilime olan merakını ve ilgisini artıracağının altını çizdi. Erbatur, öğrencilerin proje hazırlama sürecinde eğlenerek öğrendiklerini söyledi.

BİLİM YOLUNDA BÜYÜK ADIMLAR

Amaçlarının gençlere bilimi sevdirmenin yanı sıra gelecek nesillere bilim insanlarını tanıtmak olduğunu belirten ve Farabi'yi canlandıran 10.sınıf öğrencisi Yusuf Eren, müzeyi oluşturmak için çok emek verdiklerini, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından destek gördüklerini ve projenin içinde yer aldığı için çok mutlu olduğunu kaydetti. Eren, Farabi'yi canlandırma nedenin ise ilme çok büyük önem vermesi olduğunu söyledi.

Nobel Ödüllü Türk Profesör Aziz Sancar'a benzerliği ile dikkat çeken 11.sınıf öğrencisi Ömer Delibaş da " Diş hekimi olmak istiyorum. Araştırmayı çok seviyorum. Aziz Sancar'ı da kendime örnek aldım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilim İnsanları Mamak'tan Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement