Bilim Merkezi Eğitmenlerine Atölye Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Bilim Merkezi Eğitmenlerine Atölye Eğitimi

Bilim merkezleri eğitmenlerinin eğitimine yönelik çalıştay BTM ev sahipliğinde TÜBİTAK desteği ile Explonatorium Bilim Merkezin'den gelen uzman Modesto Tamez'in katkılarıyla gerçekleşti.

28.05.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimin uygulamalı ve interaktif yönünü savunan bilim merkezlerince düzenlenen atölye çalışmaları, merkezlerin en aktif içeriğini oluşturmakta. Bu anlamda içerik geliştiren eğitmen ekibin kendilerini geliştirmesi adına TÜBİTAK desteği ile Exploratorium Bilim Merkezi'nden gelen bir ekip 2 günlük çalıştay düzenledi. 25 yıldır Exploratorium Teacher Institute´de çalışmakta olan Modesto Tamez tarafından iki gün boyunca verilen eğitimlere; Gaziantep, Elazığ, Eskişehir, Polatlı, İTÜ, Kayseri, Sancaktepe, Kocaeli ve Konya bilim merkezlerinden toplam 35 kişilik eğitmen katıldı.

BTM ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimin konusu, çalıştay öncesi düzenlenen anket çalışması sonucu belirlenen ihtiyacı karşılamaya yönelik olup, 'Basit materyaller kullanarak bilimsel aktiviteler yapma ve bilimsel durumların günlük hayatla bağlantısını sağlamaya yönelik eğitimler' başlığında gerçekleşti.
TÜBİTAK Bilim Merkezleri Müdürlüğü olarak, bilim merkezlerinde aktif ve etkili bilim ortamlarının oluşturulması için eğitmenlerin eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilecek çalışmalara devam edecek. Gelecek çalıştayın konusu, bilim merkezlerinin gelişen yapısına uyum sağlamak ve eğitmenlerin değişen ihtiyaçlarını karşılamak adına ekibe uygulanan 'İhtiyaç Analiz Anketi' sonucunda belirlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilim Merkezi Eğitmenlerine Atölye Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement