Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu Açıklaması

"Fakir bir ülkeden tekrardan güçlü bir ülke haline geldik ve gittikçe güçleniyoruz.

20.06.2014 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, "Fakir bir ülkeden tekrardan güçlü bir ülke haline geldik ve gittikçe güçleniyoruz. Son 10 yılda önemli gelişmeler yaşandı, bilhassa kişi başına milli gelirimiz üç katına çıktı" dedi.

Kavranoğlu, Yalova Üniversitesi'nin "90. Yıl Spor Salonu"ndaki "2013-2014 Akademik Eğitim Yılı Mezuniyet Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye olarak cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yılı olduğunu, çok fakir ve altyapısı olmayan, az sayıda üniversiteye sahip cumhuriyetin, büyük bir imparatorluğun ardında kalanların üzerine inşa edildiğini söyledi.

Bu süreçte çok çalışıldığını ifade eden Kavranoğlu, şunları kaydetti:

"Fakir bir ülkeden tekrardan güçlü bir ülke haline geldik ve gittikçe güçleniyoruz. Son 10 yılda önemli gelişmeler yaşandı, bilhassa kişi başına milli gelirimiz üç katına çıktı. Araştırmacı sayımız 20 binlerden 90 bine geldi. Türkiye'nin ihracatı 35 milyar dolardan 152 milyar dolara geldi. Biz dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi haline geldik. Biz Türk milleti olarak çok güzel şeyler yapabiliriz. Tekrar ülkemizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline getirebilirizin öz güvenine kavuştuk. Ülkemiz yeni bir hedef koydu. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. 2023 yılında Türkiye kişi başına 25 bin dolar milli gelir elde edecek. Türkiye'nin kalkınmasının yegane yolu bilim ve teknolojiye, eğitime dayanan bir yeni sisteme sahip olmasıdır. Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecek ve bu hedeflere kavuşacak. Sizler bu ülkenin bilim insanları olacaksınız. Bizim şu anda tam zamanlı 90 bin tane araştırmacımız var. 9 yıl sonra 300 tam zamanlı araştırmacı olmasını istiyoruz. Onun için sizlere bizim ihtiyacımız var. Türkiye'nin geleceği sizlersiniz."

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da öğrencilere hitaben "Sizleri bilgileri yüklenenler olarak değil bilgiye ulaşan ve kullananlar olarak yetiştirdik. Fırsatlar insanların önünde akan nehir gibidir. Yeni mezunlar olarak kariyer planlaması yapın. İş yaşamında başarı seviyesini belirleyen sevgidir. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi, dereceye girenler ise hediyeler ile ödüllendirildi.

Törene ayrıca, Vali Vekili Atilla Selami Abban ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kavranoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement