Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 ve 25 Aralık sürecinin, cumhuriyet tarihinin en büyük ihanetlerinden biri olduğunu söyledi.

24.09.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 ve 25 Aralık sürecinin, cumhuriyet tarihinin en büyük ihanetlerinden biri olduğunu söyledi. IŞİD ile ilgili açıklama da yapan Bakan Işık, "IŞİD dahil hiçbir terör örgütüyle işbirliği yapılmamıştır" dedi.

Bakan Işık, Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi akademik yılı açılış töreninin ardından AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. İl başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işık, 17-25 Aralık sürecinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihanetlerinden biri olduğunu belirtti.

Son dönemde birkaç önemli sınavı üst üste verdiklerini dile getiren Bakan Işık, "Biliyorsunuz Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin en parlak olduğu dönemde Türkiye 'Gezi' olaylarını yaşadı. Çok şükür bir Ukrayna gibi olmadık, çok şükür bir Mısır gibi olmadık, çok şükür bölgemizdeki birçok ülke gibi olmadık. Bu süreci milletimizin sağduyusuyla ve sayın Başbakanımızın o dönem Başbakandı şimdi Cumhurbaşkanımız olan liderimizin o dik duruşuyla aştık. Daha sonra belki cumhuriyet tarihinin en büyük ihanetlerinden biriyle karşı karşıya kaldık. 17-25 Aralık süreciyle, sözde yolsuzluk operasyonu adı altında. Yani memlekette hiç yolsuzluk yok bir anda ortaya çıkmış gibi gösterildi. Bugüne kadar soracağımız pek çok şeyde maalesef bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Allah'a şükürler olsun bunun da üstesinden geldik. Daha sonra 30 Mart'ta milletimiz tezgahı gördü, paralel yapının ihanetini gördü ve partimize desteğini güçlü bir şekilde sürdürdü" dedi.

"82 MODEL ANAYASA İLE DEVAM EDEMEYİZ"

Anayasa değişikliği sürecine değinen Bakan Işık, Türkiye'nin 82 model bir anayasa ile yoluna devam edemeyeceğini belirterek, "Burada Türkiye'nin asıl ihtiyacı olan anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmak durumundayız. Bunu hedefliyoruz. Bunu hedefliyoruz ki artık 82 model anayasayla motorunu değiştir, kaportasını değiştir, şanzımanını değiştir ama model 82. 82 model bir anayasayla Türkiye gidemez. Hele hele çağın bu kadar değiştiği, dünyanın bu kadar hızla döndüğü dönemde Türkiye uzun süre yoluna devam edemez" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE İŞBİRLİĞİ YAPMAMIŞTIR"

Türkiye'nin bugüne kadar hiçbir terör örgütünü desteklemediğini kaydeden Bakan Işık, IŞİD terör örgütü ile işbirliği yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, hiçbir terör örgütü ile işbirliği yapılmayacağının açıkça ortada olduğunu belirtti.

Sadece Türkiye'de değil bölgede de, dünyada da barışı savunduklarını söyleyen Bakan Işık, "Terörden en fazla acı çekmiş bir milletin, bir devletin terörün hangi türü olursa olsun düşünmek abesliktir. Buna IŞİD de dahildir başka örgütler de dahildir. Biz sadece Türkiye'de değil bölgemizde de dünyada da barışı savunuyoruz. Nasıl millet iradesinin hakim olması için Türkiye'de 12 yıldır verdiğimiz mücadele varsa millet iradesi Suriye'de de hakim olsun. Mısır'da da millet iradesi hakim olsun. Hangi ülke olursa olsun millet iradesi hakim olsun. Milletin yönetme hakkına her ülke, millet için sahip çıksın. Türkiye'nin temel politikası bu. Mısır'da seçim olsun Kıptiler iktidara gelsin başımızın üzerine, Suriye'de seçim olsun Esed gelsin iktidara tanırız. Ama kendilerine gerekli gördükleri demokrasiyi eğer bizim bölgemize lüks görüyorsa birileri biz bunu kabul etmeyiz" diye konuştu.

Bakan Işık, IŞİD'i doğuran sebepleri araştırmayanların, havadan yapılan kuşatmayı terör örgütü ile mücadele için yeterli olmadığını görmesi gerektiğini belirterek, konuşmasını sonlandırdı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement