"Allah'tan Kılıçdaroğlu Farkına Varmadı" - Son Dakika
Politika

"Allah'tan Kılıçdaroğlu Farkına Varmadı"

"Allah\'tan Kılıçdaroğlu Farkına Varmadı"

Bakan Fikri Işık, Avrasya Tüneli çalışmalarıyla ilgili, "Şu anda boğazın altından lastik tekerlekli araçların geçeceği tünel inşaatı devam ediyor." dedi.

05.12.2014 19:58  Güncelleme: 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Avrasya Tüneli çalışmalarıyla ilgili, "Şu anda boğazın altından lastik tekerlekli araçların geçeceği tünel inşaatı devam ediyor. Allah'tan Kılıçdaroğlu farkına varmadı. Yerin altında olduğu için ona pek muhalefet edemedi" dedi.

Kocaeli'deki programı kapsamında AK Parti Gebze İlçe Teşkilatını ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işık'a ziyareti esnasında AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti. Bakan Işık, "Biliyorsunuz 2011 seçimlerinde söz vermiştik. Demiştik ki Gebze Yüksek teknoloji Enstitüsü'nü gerçek anlamda bir üniversiteye dönüştüreceğiz. Bunu da Allah'a şükürler olsun başardık. Şu anda Gebze Teknik Üniversitesi kuruldu. İnanıyorum ki önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Türkiye'nin en güçlü 4-5 tane üniversitesinden biri haline Gebze Teknik Üniversitesi gelecek. Dün yeni seçilen ve atanan Gebze Teknik Üniversitesi rektörü ile Sayın Cumhurbaşkanımıza çıktık. Ayın 15'inde de inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız GETÜ ve TÜBİTAK'a gelecek. Burada kendisine de çok detaylı bir brifing sunacağız. O zaman çok daha detaylı GETÜ ve TÜBİTAK ile bilgi vermiş olacağız" dedi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerinden bahseden Bakan Işık, "İnşallah Gebze'de 2023 ile ilgili hedeflerimizin başında metronun Gebze'ye kadar uzatılması geliyor. Zaten biliyorsunuz Marmaray ile ilgili çalışma yürüyor. Yakında inşallah Gebze'den Halkalı'ya 1 saat 15 dakikada hiçbir trafiğe takılmadan gitme imkanımız olacak. Şu anda Kuzey Marmara otoyolunun ihalesi için hazırlık yapıldı. Mart ayında inşallah onunda ihalesi yapılacak. Körfez Geçiş Köprüsü şuanda bütün hızıyla ilerliyor. 2015'in Aralık ayında Bursa'ya Gebze'den yarım saatte ulaşacağız. Bunlar inanılmaz şeyler. Bunların hepsi sizler için, Gebze halkı için, Kocaeli halkı için ve milletimiz için. Ama artık milletimizde daha büyük proje beklentisi var. İnşallah zannediyorum önümüzdeki yılın sonuna kadar hem 3. Köprü devreye girecek hem de boğazın altından tünel, lastikli geçiş devreye girecek. Bunları 10 yıl önce söylesek kimse inanmazdı. Şimdi artık bitecek diyoruz. Başlayacağız da demiyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Boğazı'nın altından geçerek Avrupa ve Asya kıtaları arasında karayolu trafiğini sağlayacak olan Avrasya Tüneli hakkında da açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Şu anda boğazın altından lastik tekerlekli araçların geçeceği tünel inşaatı devam ediyor. Allah'tan Kılıçdaroğlu farkına varmadı. Yerin altında olduğu için ona pek muhalefet edemedi. İş yoluna girince de daha fazla söyleyecek bir şey de kalmadı. 3. Havalimanı biliyorsunuz büyük bir hızla başladı, yürüyor. Bunlar Türkiye'nin devasa projeleri. İşte vizyoner bir liderle, onun arkasında dimdik duran bir milletin, partiyle millet arasında çok güçlü bağlar kuran köprü oluşturan teşkilatların ortaya koyduğu başarı" ifadelerini kullandı.

Bakan Işık'ın konuşmasının ardından AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı'nda yapılan toplantı basına kapalı olarak devam etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Allah'tan Kılıçdaroğlu Farkına Varmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement