"Cumhurbaşkanı, Kimsenin Muhatap Almayacağı Bir Kişi Olamaz" - Son Dakika
Politika

"Cumhurbaşkanı, Kimsenin Muhatap Almayacağı Bir Kişi Olamaz"

"Cumhurbaşkanı, Kimsenin Muhatap Almayacağı Bir Kişi Olamaz"

Bakan Fikri Işık, TÜSİAD Başkanının açıklamalarına değinerek, "Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz." dedi.

01.01.2015 17:43  Güncelleme: 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜSİAD Başkanı'nın açıklamalarına değinerek, " Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz" dedi.

Bilim, Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı bitmek üzere olan yeni Kocaeli Valilik binası inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Işık'ın inceleme turunda Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan eşlik etti. Bakan Işık ve beraberindekiler, yaklaşık 50 milyon TL'ye mal olması beklenilen valilik binası hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Bilgilendirme turunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak TUSİAD'ın açıklamalarına değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Yani 2-3 defa 'Bizim muhatabımız Başbakan'dır' demiş. Bir defa Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bir de sık sık vurguluyoruz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin 12. Cumhurbaşkanı ama halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla halkın seçtiği Cumhurbaşkanı'nı muhatap almamak, yani hangi kasıtla söylediğini bilmiyorum ama hangi amaçla söylenirse söylensin çok yadırganıcı, bizim açımızdan çok garip bir açıklama oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı, kimsenin muhatap almayacağı bir kişi olamaz" dedi.

"CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN'IN ARASINI AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Yapılan açıklamalarla Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın arasını açmaya çalıştıklarını dile getiren Bakan Fikri Işık, "Tarih boyunca çok güzel bir söz var, 'Ağacın kurdu içinden olur' diye. Maalesef içeriden bir nifak sokma çabası sürekli var. Bu noktada çok dikkatliyiz ve bu noktada Sayın Başbakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızın arasına nifak sokma girişimlerinin hiç birisine hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız hem de bizler fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Türkiye'nin birliğe, beraberliğe son derece ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Bu dönemde nifak girişimlerinin hiç birisi başarıya ulaşamayacak. İnşallah hepsi sonuçsuz kalacak" diye konuştu.

"KRİPTOLU TELEFONLAR HAZIR"

Yeni üretilen kriptolu telefonlara da değinen Bakan Işık, "Kriptolu telefonları hazırladık şu anda. Yarın Sayın Başbakanımıza takdim edeceğiz. Sayın Başbakanımızın da bu konuyla ilgili talimatlarını aldıktan sonra Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği aracılığıyla kaç tane telefon isteniyorsa o kadar telefonu üretip Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne teslim edeceğiz. Onlar da ilgili birimlere dağıtacaklar" ifadelerini kullandı.

"2015 YILI TÜRKİYE'DE YERLİ VE YENİLİKÇİ ÜRETİM AÇISINDAN, YEŞİL ÜRETİM AÇISINDAN BİR HAMLE YILI OLACAK"

Geride bıraktığımız 2014 yılını da değerlendiren Bakan Fikri Işık, "2014 yılı bizim açımızdan çok yoğun ve tempolu bir yıl oldu. 2014 yılı bizim açımızdan özellikle üretimin çok daha ön plana çıktığı, üretimin değerinin çok daha fazla bilindiği bir yıl oldu. Biz de yerli, yenilikçi ve yeşil üretim noktasında 2014 yılında önemli adımları attık ve önemli hazırlıkları da yaptık. Dün de ifade ettim. 2015 yılı Türkiye'de yerli ve yenilikçi üretim açısından, yeşil üretim açısından bir hamle yılı olacak" şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, daha sonra Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatına giderek burada incelemelerde bulundu. İki projenin de en kısa sürede bitirilmesini isteyen Bakan Işık, daha sonra programına devam etmek üzere inşaat alanından ayrıldı.

Öte yandan yapımına Nisan 2012'de temeli atılan ve Mayıs 2015'te tamamlanması beklenilen yeni Kocaeli Valilik binası tamamlandığında, şehir genelinde bulunan bir çok kamu kurumunu da içinde barındıracak. Toplamda 46 bin 660 metrekare alan içerisinde yapımı devam eden ve her biri 3'er katlı 9 bloktan oluşan bina tamamladığında içerisinde yaklaşık 400 oda bulunacak.

Valiliğe bağlı birimlerin de proje bitiminde alana taşınacağı kompleks Anadolu kültürünü yansıtan, Osmanlı, Selçuklu ve modern mimarinin bir araya getirildiği bir proje hazırlanarak hayata geçirildi. Proje, herhangi bir deprem ya da afet durumunda ayakta kalmasını sağlayacak şekilde bin 500 adet kore kazığın üzerine inşa edildi. Alan içerisinde ayrıca 197'si açık 8'i protokol 318'i kapalı olmak üzere 523 araçlık bir otopark alanı ve bina içerisinde 250 ve 150 kişilik 2 toplantı salonu bulunacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Cumhurbaşkanı, Kimsenin Muhatap Almayacağı Bir Kişi Olamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement