Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Türkiye’nin G-20 üyesi olması hem Türkiye’nin hem de dünya için önemli bir şans önemli bir fırsattır” dedi.

11.04.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Türkiye'nin G-20 üyesi olması hem Türkiye'nin hem de dünya için önemli bir şans önemli bir fırsattır" dedi.

Kasım ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Türkiye liderliğinde Antalya'da yapılacak olan G-20 Zirvesi öncesi, Gebze Belediyesi ev sahipliğinde birçok üniversiteden ve kurum kuruluştan gelen akademisyenler, zirvenin ön toplantısı özelliği taşıyan "G-20 Dönem Başkanlığı'nda Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye" başlıklı konferansta bir araya geldiler.

Konferansa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, il protokol üyeleri, çevre illerden gelen akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılışını yapan Gebze Belediye Başkanı konferansa ev sahipliği yapmanın kendisi için önemli olduğunu belirterek, "Gebze bir sanayi kenti, sanayi bölgesi. Bu sanayi bölgesinde bir akademisyenler ve entelektüeller toplantısının burada gerçekleşmesi, bir fikir fırtınasının burada yaşanması ve değerlendirilmesi bizim için önemli. Bu konferansın sonunda düşünceler bir sonuç bildirgesi olarak Kasım ayında yapılacak G-20 zirvesine akademisyenler olarak arkadaşlar bir sunum yapacaklar" dedi.

"G-20 BAŞKANLIĞI TÜRKİYE'NİN KADAR DÜNYA İÇİN DE ÖNEMLİ"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Türkiye'nin 13 yıl içerisinde büyük bir değişim geçirdiğini dile getirerek, "13 yıl önce bir toplantı yapılmak istense toplantının konusu muhtemelen 'Ne olacak bu Türkiye'nin hali' olurdu. Şimdi 'Ne olacak bu dünyanın hali'ni konuşuyoruz. Aslında Türkiye'nin kat ettiği mesafeyi bu toplantı çok net ve çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. 13 yıl önce bırakın G-20'yi konuşmayı, yanı başındaki olaylara bile kayıtsız kalan bir ülke vardı çünkü bütün enerjisini kendi içinde harcayan, yarına güvenle bakamayan bir ülkede yaşıyor idik. Bakın 2002 yılında Türkiye, G-20'yi dahil konuşmazken, Türkiye şimdi G-20'nin üyesi ve dönem başkanıdır. Türkiye'nin G-20 üyesi olması Türkiye'nin bir başarısıdır. Ama Türkiye'nin G-20 üyesi olması hem Türkiye'nin hem de dünya için önemli bir şans önemli bir fırsattır" diye konuştu.

"PARALEL YAPI DAHİL HİÇBİR DEVLET YAPILANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Devlet içerisinde paralel yapı dahil hiçbir yapıya devlet mekanizmasının müsaade etmeyeceği noktaya gelindiğini ifade eden Bakan Işık, "Artık hukuk içerisinde hukuk, emniyet içerisinde emniyet, yargı içerisinde yargı diye bir kavramı tanımıyoruz, kabul etmiyoruz ve bununla ilgili mücadelemizi en yoğun şekilde sürdürüyoruz. ve hedefimiz, demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla Türkiye'de hakim kılmak. İleri demokrasiyi Türkiye'de hakim kılmak. Dünya içinde bunu son derece önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇIKAR AMAÇLAYAN BATI TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık dünyada terörizmde ciddi bir yükselmenin olduğuna dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terörün her türlüsüne ve her şekline karşıyız. Terör en temel insan hakkı ihlalidir. Hele hele bu terörü toplumların dini değerlerine atıfla yapmaya çalışanları lanetlemek her birimizin ortak görevidir. Burada Dünya'nın geleceğini tehdit eden en önemli unsurların başında terör geliyor. Fakat bunu söyledikten sonra da terörü doğuran sebepler üzerinde yoğunlaşmayan bir dünyanın gelecekte terörden kurtulmasının mümkün olmadığını vurgulamak zorundayız. Eğer siz demokrasi eksenli değil de çıkar eksenli bir dünya hayal ederseniz işte o zaman teröristlerin ekmeğine yağ sürersiniz. Kendiniz için hak gördüğünüz demokrasiyi gelişmekte olan ülkeler için, özellikle de İslam ülkeleri için lüks görürseniz orada teröristlerin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz.

Son dönemde özellikle de Arap Baharı ile hareketlenen meydana gelen ardı ardına darbeler aslında Batı'nın ikiyüzlülüğünün çok açık bir göstergesidir. Kendi ülkenizde demokrasi diyeceksiniz ama İslam coğrafyasında 'demokrasi benim çıkarlarımla teminat altına alınmadı, orada darbe' diyeceksiniz. Orada otoriter rejimler diyeceksiniz, orada diktatörler diyeceksiniz. İşte Türkiye olarak bizim de farkımız burada ortaya çıkıyor. Biz öyle bir medeniyet mensuplarıyız ki kendisi için istediğini başkası için istemeyeni biz münafık olarak addederiz. Biz istiyoruz ki Türkiye'de demokrasi her geçen gün daha da güçlensin ama bölgemizde de dünyada da her geçen gün demokrasi daha da güçlensin. Bu noktada Türkiye'nin dış politikası çok açıktır."

"ESAD SERBEST SEÇİMLE SEÇİLİRSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

" Suriye'de biz baştan beri şunu ifade ettik. 'Gelin serbest seçimlerin yapılmasını sağlayacak zemini oluşturalım ve serbest seçimler yapılsın" diyen Bakan Işık, "Eğer bu seçimlerin sonucunda Esad kazanırsa bizim başımızın üzerindedir. Bu serbest seçimlerin sonucunda kim iktidara gelirse orada biz yardımcı olalım, demokrasi kök salsın. Türkiye, İslam Dünyası'nın bu noktada en önemli en güzel de örneğidir. Bakınız bir seçime hızla gidiyoruz. Hiç kimse Türkiye'nin geleceğine dair bir endişe taşımıyor. Niye? Eğer iktidar bir yanlış yaparsa halk sandıkta cezasını verir. İktidarlar doğru iş yaparsa da, halk sandıkta gereken desteği vererek iktidarı devam ettirir" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü
    15:54 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile görüşerek dünyanın görünümü üzerine sohbet etti. Gopinath, görüşmeye ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor
    15:52 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim sürecinde verdiği sözleri gerçekleştirmeye başladı. İlk 2 ton suyun 1 lira olması ve cemevlerinin sudan ücretsiz yararlanması gibi sözlerini yerine getiren Zeyrek, borçları da inceleyerek gereksiz faturaları tespit etti ve ödemeleri gerçekleştirdi. Manisa'nın gelir elde etmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Zeyrek, halkın sesini duyan ve parasını halk için harcayan bir anlayışın geleceğini söyledi.

  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' yapıldı. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı
    15:17 CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı

    Bursa'da CHP'den belediye başkanı seçilen 5 belediye başkanı ve CHP Bursa İl Başkanı, Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda seçim sürecindeki deneyimler ve belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.


Advertisement