Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş.’de incelemelerde bulundu.

29.09.2015 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş.'de incelemelerde bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş.'de incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Teknopark yönetiminin yeni bina talebine de olumlu cevap verdi. Işık, Teknopark'ın üzerinde kurulu bulunan 100 bin metrekare alanın 30 bin metrekaresinde yeni kuluçka merkezlerinin yapılmasına olumlu baktıklarını belirtti.

Bakan Fikri Işık'ın Teknopark'taki incelemesinde Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Teknopark Genel Müdürü Sadık Semizoğlu ve teknopark yöneticileri hazır bulundu. İncelemeler öncesinde Bakan Işık'a Teknopark çalışmaları hakkında bir brifing verildi. Verilen brifingin ardından Bakan Fikri Işık, Teknopark binasının üzerinde yeni yer talebi ile ilgili araziyi inceledi.

İncelemenin ardından açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Türkiye'de 61 tane teknoparkımız var ve bunlardan 46 tanesi şuan için faal. Teknoparklarda yaklaşık 28 bini AR-GE elemanı olmak üzere toplam 33 bin kişi istihdam ediliyor" dedi.

Teknoparklardaki üretim ile yapılan ihracatın iki milyar doları aştığını söyleyen Bakan Işık, "Teknoparklardaki cirolar ciddi rakamlara ulaştı. Cirolar 25 milyar TL'yi aştı. Biz bunu daha da artırmak istiyoruz. Şu anda KOÜ Teknopark'ı yüzde 100 dolulukla çalışıyor. Yeni bina ihtiyacı var. Firmalar hem kendi binalarını yapmak istiyorlar hem de bir AR-GE binasında çalışmalarını yapmak istiyorlar. Yeni binaların kazandırılması için çalışmaları başlatıyoruz. 2016 yılında burada yeni bina inşaatları başlayacak. Teknopark yönetiminde bulunan Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze Ticaret Odası'nın yapacağı çalışmalara bakanlık olarak destek vereceğiz. Buraya yeni AR-GE binaları kazandıracağız" dedi.

Teknoparkların savunma sanayisindeki yeri ile ilgili açıklama yapan Bakan Işık, "Bugün savunma sanayi Türkiye'nin teknoloji geliştirmesinde çok önemli bir kaldıraç oldu. Şimdi teknoloji savunma sanayisinin yerleşmesinde önemli bir yer sağlıyor. Özellikle terörle mücadelede kendi kullandığımız yerli teknolojimiz bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin önemli bir başarı elde etmesini sağladı. Savunma sanayi Türkiye'nin teknolojisine çok büyük bir katkı sağladı. Şimdi Türkiye'nin teknolojik birikimi savunma sanayisinde yerliliğe çok ciddi katkı sağlıyor. Bu birbirini sürekli besleyen geliştiren bir mekanizma. Türkiye'nin önündeki gelecek özellikle orta yüksek ve yüksek teknolojiye yatırım yapmaktır. Biz de bu gayret içerisindeyiz. Teknoloji üreten insanlara AR-GE ve inovasyon yapan firmalarımıza insanlarımıza daha destek vereceğiz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement