"Her Kim Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkına El Uzatırsa O Eli Kırarız" - Son Dakika
Güncel

"Her Kim Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkına El Uzatırsa O Eli Kırarız"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Her kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa o eli kırarız." dedi.

06.12.2014 16:30  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Her kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa o eli kırarız. O el kırılmalıdır ama hiç kimsenin de hükümete darbe yapmak için haysiyet cellatlığına girmesine müsaade etmeyiz" dedi.

Işık, Uzunköprü'deki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Uzunköprü İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Ergene Nehri'nin kirliliğini Uzunköprü'nün ödediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde verdiği söz üzerine Ergene Havzası'nın temizlenmesiyle ilgili büyük bir projenin başladığını belirten Işık, "Benim de sorumluluğum  alanında olan organize sanayi bölgelerinde 5 arıtma tesisi yapıyoruz. Bundan sonra sanayiden bir tek gram kirli su ve atık çıkmayacak" diye konuştu.

Daha önceki hükümetlerin verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ergene'deki bütün bu arıtma tesislerinden çıkan arıtılmış sular da Ergene'ye bırakılmayacak. Onlar da kolektörle toplanacak, derin deşarjla Marmara'nın derinliklerine bırakılacaktır. Artık Allah'ın izniyle Ergene'de kirlilik olmayacak. Sizin çektiğiniz, ürününüze zarar veren kirlilik tamamen ortadan kalkacaktır. Buna bakanlığımızın sorumluluğunda neredeyse 1 milyara yakın para harcıyoruz."

Işık, Çakmak Barajı'nın en kısa zamanda tamamlanacağını ifade etti.

"Bireysel olarak yanlış yapanı asla affetmeyiz"

Türkiye'de büyük yatırımların yapıldığını ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Bireysel olarak yanlış yapanı asla affetmeyiz. Her kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa o eli kırarız. O el kırılmalıdır ama hiç kimsenin de hükümete darbe yapmak için haysiyet cellatlığına girmesine müsaade etmeyiz. AK Parti'nin teşkilatlarında çalışan arkadaşlarım. Bugüne kadar sizin boynunuzu bükecek, başınızı önünüze eğdirecek hiçbir iş yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız."

"Şimdi bir saray muhabbeti tutturmuşlar, bu zihniyet hiç değişmiyor" diyen Işık, "Örneğin Mimar Sinan dönemi, meşhur Edirne Selimiye Camisi yapılıyor. Şimdi bu Kılıçdaroğlu o dönemde yaşasaydı, 'Ya kardeşim bu kadar büyük camiye ne gerek var. Kaç kişi bunun içerisinde namaz kılacak. Bu kadar taşa yazık değil mi' derdi. 'Bu kadar uzun köprüye ne gerek var' derdi ama bugün buranın ismi Uzunköprü. AK Parti verdiği sözü her zaman tuttu, tutmaya da devam edecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Işık'a, ilçede yetişen bir paket pirinç ve çeşitli hediyeler verildi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Her Kim Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkına El Uzatırsa O Eli Kırarız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement