Balyoz'da Toplu Beraat Kararına Hükümetten İlk Tepki - Son Dakika
Güncel

Balyoz'da Toplu Beraat Kararına Hükümetten İlk Tepki

Balyoz\'da Toplu Beraat Kararına Hükümetten İlk Tepki

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, beraat kararlarına ilişkin, "Kişilerin sahte delillerle suçlanması son derece vahimdi." dedi.

31.03.2015 18:44  Güncelleme: 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Balyoz Davası'nda verilen beraat kararlarına ilişkin, "Kişilerin sahte delillerle suçlanması son derece vahimdi, beraat kararları sevindirici" yorumunda bulundu.

Işık, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Balyoz Davası'nda verilen beraat kararlarına ilişkin konuşan Işık, kişilerin sahte delillerle suçlanmasının son derece vahim olduğunu, beraat kararlarını da sevindirici bulduğunu ifade etti.

"BİR YERE SAHTE DELİL KOYUYORLAR..."

Işık, baştan beri tavırlarının 'ümit ederiz suçsuz bulunurlar' şeklinde olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Burada kişilerin sahte delillerle suçlanıyor olmasıdır. Bu, hukuk açısından son derece vahimdi, bu durumun neden olduğunu biliyoruz, devletin içinde yapılanan paralel yapının nasıl sahte delil üreteceğini, mizansenler kurup masum insanları suçlayacağını görmüş olduk. Emniyette yapılanmış, TÜBİTAK'ta TİB'de ve yargıda, diğer bazı kritik devlet yapılarında yapılanmış bir ağ meydana getirmişler. Bir yere sahte delil koyuyorlar, hakim delilin doğruluğunu belirlemek için TÜBİTAK'a gönderiyor, paralel yapıya mensup bilirkişi 'sahte değil' raporu veriyor, sonra hakim karar veriyor. Hakim bazen bunlardan oluyor bazen bunlardan olmayan ama eldeki delile göre, karar verince durum farklı oluyor. Türkiye kritik bir dönem yaşadı, ümit ediyoruz bundan sonra hiçbir paralel yapıya müsaade edilmez ve hukukun dışına çıkılmaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz'da Toplu Beraat Kararına Hükümetten İlk Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • erdem sabri: bu sahtekarların her işi alevere dalavere, yolsuzluk, hırsızlık , din istismarı, kandırmaca yarın parelel diye uydurdukları cemaatten de özür dileyecekler çünkü sırf yaptıkları hırsızlıkları bastırmak için attıkları iftiradır 27 2 Yanıtla
  • Anliyana: Fehmi simdimi anladin sahte delilleri lan ne yalaka ac hasta insanlarsiniz ne yaptiniz bu ulkeyi be kardesim 24 2 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL: Bir sürü ailenin hayatını kararttınız suçlu suçsuz ayırt etmeden orduyu tasfiye ediceksiniz diye herkezi yaktınız Rabbim helak etsin hepinizi 21 2 Yanıtla
  • asılturk: Balyoz yok diyene benden bi balyoz gitsin.... 15 7 Yanıtla
  • TOPUZ: Ne kadar masumsunuz gözlerim yaşardı. 16 5 Yanıtla
  • port: Yeter bu hasret dön gel artık. ...beraber yürüdünuz bu yollarda ... yazık bu memlekete 19 1 Yanıtla
  • Eren: Lan hepiniz oradaydınız ne oldu şimdi. . 20 0 Yanıtla
  • Fırat: Lan bunları yapan siz değilmiydiniz? Geçen seçim bunu kullanarak hem referandum hemde seçimi almadınız mı? Ya bu Kadar'da Seçmen aptal yerine konmaz ki kardeşim edep yahu,,,, 20 0 Yanıtla
  • serhat: O davanın savcıları siz değilmiydiniz bakan bey ne çabuk unuttunuz . Umarım hukukun dışına çıkılmaz derken siz zaten hukukun dışındasınız . İçerde ölenlerin hastalananların terörist ilan ederek itibarını on paralık ettiğiniz insanların hesabını kim verecek 19 0 Yanıtla
  • 9 köyden kovulan adam: Sahte delili kim koydu acaba? 17 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement