Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de her şey yara alır ama hukukun yara almaması gerekiyor.

20.05.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Türkiye'de her şey yara alır ama hukukun yara almaması gerekiyor. Hukukun yara aldığı bir ülkenin kendini toparlaması kolay değil. Önümüzdeki süreçte hukukun güçlenmesi, hukuk devletinin çok daha güçlü olması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe'yi ziyaret eden Işık, burada yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "yargı reformu strateji belgesi"ni açıkladığını anımsatarak, bu belgeyle hukuk sisteminin daha etkin işlemesi, daha adil, tarafsız ve bağımsız yargı düzeni oluşması için atılacak adımların tek tek sıralandığını, bu adımları hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacaklarını kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, hukukla temel ilişkisi bulunduğunu vurgulayan Bakan Işık, şöyle konuştu:

"O da bir ülkede hukuk sistemi ne kadar etkin işlerse o ülkenin yatırım ekosistemi de o kadar güçleniyor. O sistemin yavaşlığı, karmaşası, yetersizliği yatırım noktasında bize dezavantaj olarak dönüyor. Bu açıdan hukukun hızlı, etkin, adil ve tarafsız olarak işlemesi ülkelerin en önemli önceliğidir. Türkiye'de her şey yara alır ama hukukun yara almaması gerekiyor. Hukukun yara aldığı bir ülkenin kendini toparlaması kolay değil. Önümüzdeki süreçte hukukun güçlenmesi, hukuk devletinin çok daha güçlü olması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Bakan Işık, Kocaeli'ne modern adliye sarayları kazandıracaklarını, bu konuyla ilgili seçim beyannamesine bir bölüm koyduklarını belirterek, Gebze ve Gölcük adalet saraylarının inşaat çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

"Kandıra Adalet Sarayını Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşüyoruz" diyen Bakan Işık, "Ya kaymakamlığı başka bir yere alacağız, adalet sarayını büyüteceğiz ya da adalet sarayını başka bir yere alacağız. Fakat her halükarda önümüzdeki süreçte Kandıra'nın adliye probleminiz çözmüş olacağız. Körfez ilçesine de bir adalet sarayı yapacağız" ifadesini kullandı.

Bakan Işık, Kocaeli Barosu ile yakın çalışmaya devam edeceklerine dikkati çekerek, avukatların karşı karşıya kaldığı sorunları, hep birlikte çözüme kavuşturmanın gayreti içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ise Bakan Işık'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti İl Başkanı olduğu dönemde de toplumsal olaylara duyarlı olan Işık'ın, sorunların çözümü noktasında her zaman çaba sarf ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement