Yerli Otomobilin Detayları Belli Oldu, Milli Arazi Aracıda Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Yerli Otomobilin Detayları Belli Oldu, Milli Arazi Aracıda Geliyor

Yerli Otomobilin Detayları Belli Oldu, Milli Arazi Aracıda Geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil geliştirilmesi konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin "Birinci fazı tamamladık, arazi aracıda yapılacak." dedi.

01.06.2015 12:33  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil geliştirilmesi konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin "Birinci fazı tamamladık. Şimdi onun imzasını attık, bugün detaylı açıklamayı Sayın Başbakanımız yapacak" dedi.

"YERİ OTOMOBİL 2020'DE YOLDA"

Bakan Işık, A Haber televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine, yerli otomobili 2020'den önce yola çıkarmayı hedeflediklerini ve bunu, Türkiye açısından çok önemli gördüklerini dile getiren Işık, baştan beri odaklandıkları noktanın; geleceğin teknolojisi, dünyada rekabet avantajı elde edilebilecek ve menzili uzatılmış elektrikli araç modelini geliştirmek olduğunu söyledi.

"BİRİNCİ FAZ TAMAM"

Işık, Türkiye'de yerli bir marka ile dünya yollarına çıkmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Bununla ilgili bir yıllık süre içerisinde yoğun bir çalışma yaptık ve en son 'birinci faz' dediğimiz 'asıl bu işe nereden başlayacağız, hangi bazdan başlayacağız' noktasında 1'inci basamağı tamamladık şimdi onun imzasını attık, bugün detaylı açıklamayı Sayın Başbakanımız yapacak inşallah. Şimdi bu babayiğitlere çağrı için gerekli olan adımdı, şimdi asıl babayiğitlere çağrıyı bundan sonra yapacağız" diye konuştu.

"YERİ ARAZİ ARACI'DA OLACAK"

Bakan Işık, yerli otomobilin markasına ilişkin de bir marka çıkarılacaksa bu markanın, bir tek modelle yürütülemeyeceğini kaydetti.

Hem segment farkı, hem model farkı, hem tip farklarını dikkate alan bir yaklaşım sergilediklerini dile getiren Işık, "Şu anda 4 farklı modelin üretimi noktasında altyapıyı hazırladık. Arazi aracı da olacak" dedi.

YERLİ MAKAM ARACI

Işık, makam araçlarının da yerli otomobil ile değiştirilmesi konusundaki bir soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben Allah nasip eder de görevde olursam makam aracımı tabii ki değiştireceğim yani orada tereddüt yok, çünkü kendi ürettiğimiz araca kendimiz binmezsek o zaman kredi limiti açısından çok da olumlu bir durum olmaz. Sadece devlet için söylemiyorum, gidin Seul sokaklarına Güney Kore araçlarının dışında kolay kolay araç göremezsiniz işte belki Japonya biraz daha benziyor.

"AYDA 50-100 LİRALIK ŞARJ YETECEK

Menzili uzatılmış elektrikli araçlar üzerinde çalıştıklarını da anlatan Işık, yapılan istatistiklerin insanların şehir içinde günde 25 kilometre yol yaptığını gösterdiğini, insanların, bu araçla günde 80-100 kilometre yol yapabileceğini ifade etti.

Işık, şehir dışına çıkmadığı sürece bir ayda 50-100 lira arasında şarj ücretiyle ihtiyaçların giderilebileceğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle bitirdi:

YERLİ OTOYA HİBRİT MOTOR

"Şehir dışına çıkma ihtiyacı oldu, 80 kilometre güvenle gittikten sonra batarya zayıflamaya başladığı zaman, yani şarj azalmaya başladığı zaman bu defa arkadaki jeneratör devreye girecek ve hem elektrik motorlarını besleyecek hem de bataryaları şarj edecek ve benzinin, mazotun, LPG'nin olduğu her yere insanımız güvenle gidebilecek. Bu durumda da bugün ekonomik olarak gördüğümüz araçların bile en iyisinin yaklaşık yüzde 40'ı kadar tasarruf imkanı olacak. Tüketicinin kullanırken kazandığı cebinden daha az yakıt harcadığı, daha basit ama daha iyi bir teknolojiyle seyahat ettiği bir araç olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yerli Otomobilin Detayları Belli Oldu, Milli Arazi Aracıda Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Cemaat halk partili: AKP Güçlü Türkiye 13 20 Yanıtla
  • Cemaat halk partili: Normal olarak bizans torunları simdi yok öyle yok boyle çamur atacak am o bizans torunları da binecek türk arabasına köprüyü tüneli tüp geçide karşı olduklari gibi 14 9 Yanıtla
  • vatandaş: Ezikler bahaneciler gezizekalılar mümkünse yazmasın komik duruma düşüyorsunuz .... düne kadar iğne yapamayız diyenler şimdi bu muhalefet kafası ile iktidar olsalar zaten yine yapamazlarrrrr. Durmak yok size rağmen yola devammmm 9 4 Yanıtla
  • Ahıskalı Türk: Tabi seçim yaklaştı yine gözyaşları yine milliyetçilik yine vatanseverlik canlandı 11 2 Yanıtla
  • Ali: Yerli diye yapılan hiç bişey tank helikopter gemi vs motorları bizim degil motor hariç yapabiliyoruz 8 5 Yanıtla
  • Zulfu Yuksel: Secim yatirimi yapmiyacaksin , direk ilk bastan onu yapacaksin ..! .. Araba yapiyormus ..!.. 6 5 Yanıtla
  • ş ş: yaptıkları yapacaklarının teyminatı akp yaptıkca cıldırın hic 2001 öncesinı okumuyomusunuz gencler ben 50 yaşındayım sıgarakuyrugu yag kuyrugu maaş kuyrugu hastane velasıl kuyru uzayıpgider şerefsizlerdagda kürt türk demez askerekıyar mafya şehirde yargı sıfır cezaevleri ciflik tabi ağaya ben bunlarıyaşadım yazıyorum araştırın sizdegerlendirin allaha emanet 3 8 Yanıtla
  • Adsiz: Yerli ucak da ABD ve Alman mali cikti... 7 3 Yanıtla
  • Anti: El arabasına dört teker taktımı oldumu araba lastikler çin malı olur ama kassını biz yapmış oluruz 6 2 Yanıtla
  • yaw he he : ulan daha biri görmedik iki diyosun. gene baştan savma iş yaptınız kesin. tamamen oy toplama için. 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement