Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu defa Allah'ın izniyle yerli otomobili boğdurmayacağız, Devrim'in başına gelenler bu defa yerli otomobilin başına gelmeyecek" dedi.

25.10.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu defa Allah'ın izniyle yerli otomobili boğdurmayacağız, Devrim'in başına gelenler bu defa yerli otomobilin başına gelmeyecek" dedi.

Işık, Kandıra'da bir restoranda düzenlenen rozet takma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 13 yılda Türkiye'de önemli hizmetler yaptığını söyledi.

Dünyada ekonomik kriz çıkmasına rağmen bunun Türkiye'yi teğet geçtiğini ifade eden Işık, bunda 13 yılda yaptıkları çalışmanın etkili olduğunu kaydetti. Işık, 7 Haziran seçimlerinin sonucunu terör örgütünün yanlış okuduğunu dile getirerek, teröre karşı yoğun mücadele verdiklerini vurguladı.

"Allah'a şükürler olsun bugün artık terör örgütünün belini kırma noktasına geldik" diyen Işık, "2 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi, 700-800'ün üzerinde yaralıları var, 400'ün üzerinde terörist de teslim oldu. 35 yıllık tarihimizde terörle mücadelede bu kadar net bir başarı yok" şeklinde konuştu.

Geliştirdikleri teknolojik silahlar ve uyduyla terörle mücadele ettiklerini belirten Işık, bu nedenle de önemli başarı elde ettiklerini söyledi.

"Bu defa yerli otomobili hayata geçireceğiz"

Yerli otomobille ilgili ilk prototipleri paylaştıklarını anımsatan Işık, şöyle devam etti:

"Bazıları hemen karalama kampanyası başlattı. Biz bunları tanıyoruz. Bunlar daha önce merhum Abdülhamit Han'a da Adnan Menderes'e de Nuri Demirağ'a da Vecihi Hürkuş'a da Devrim otomobiline de aynısını yaptılar. Bunlar Türkiye'de milli yerli ne varsa bunları boğmakla kendilerini görevli hissediyor. Dedik ki 'Bir durun bakalım.' Türkiye'nin bir milli markasının olması Kandıralıları sevindirir mi? Sevindirir. Başka vesileyle değişik ülkelere gidenler Türk markasını görürse gururlanır mı? Gururlanır? Peki bunu birileri daha çıkar çıkmaz bir aceleyle boğmak için hareket ettiler dersiniz. Tarih tekerrür ediyor. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de yerli ve milli olana düşman olan bir anlayış var. Bu defa Allah'ın izniyle yerli otomobili boğdurmayacağız, Devrim'in başına gelenler bu defa yerli otomobilin başına gelmeyecek. Bunun için de sizlerin desteğiyle gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz."

Devrim otomobili yapıldığında Güney Kore'deki insanların "aç" olduğunu ifade eden Işık, şu anda Güney Kore'nin dünya yollarında gezen en az 4 markası bulunduğunu söyledi.

Işık, yerli otomobilin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti hükümetlerinin sapasağlam durduğunu dile getirerek, bu defa yerli otomobili hayata geçireceklerini kaydetti. 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde vatandaşlardan partisine güçlü destek isteyen Işık, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'de koalisyon kültürünün olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Bakan Işık, birilerinin AK Parti'yi rantla suçladığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendilerinin Ataşehir'de, Beşiktaş'ta ne yaptıklarını iyi biliyoruz. Şimdi internette gördüm. 'Bunların çocukları zenginleşti, sizin çocuklarınız zenginleşmedi.' Vallahi Sayın Kılıçdaroğlu, bir özel bankada çalışan kişinin Ataşehir'de rezidansta daire alması kolay değildir. Biz bu siyaset döneminde çoluk çocuğu bu işe karıştırmak istemiyoruz dedik ama kendisi maalesef bütün bu işleri getiriyor. Şunu soruyoruz özel bankada çalışan memur maaşıyla Ataşehir'de rezidanstan daire alınabilir mi?"

Konuşmanın ardından Işık, çeşitli partilerden AK Parti'ye katılan 87 kişiye rozet taktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement