Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, işsizliğin azalacağı, istihdamın artacağı, ekonominin daha iyiye gideceği yönündeki kanaat ve güvenin daha da arttığını söyledi.

21.11.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, işsizliğin azalacağı, istihdamın artacağı, ekonominin daha iyiye gideceği yönündeki kanaat ve güvenin daha da arttığını söyledi.

Işık, AK Parti Gölcük İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda, 7 Haziran seçiminde vatandaşların verdiği mesajı iyi okuduklarını, bundan dolayı 1 Kasım seçiminde yeniden iktidar olduklarını dile getirdi.

Son seçimde seçmenin muhalefete iyi bir ders verdiğini anlatan Bakan Işık, "Öyle bir ders verdi ki 'seçmen bize ne mesaj verdi'yi algılamaktan ziyade 'Kim suçlu' arayışına başladılar. 3 partide de ciddi bir kaynama var. Bu seçmenin verdiği mesajı doğru okuyamamakla ilgili bir durumdur. 1 Kasım akşamı çıkan tablo, milletimizin büyük bir bölümünü rahatlattı, sevindirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Işık, anketlerde AK Parti'ye oy vermeyenlerin de seçim sonucundan memnun oldukları yönünde sonuçlar çıktığını ifade etti.

" Türkiye, 2016'da daha yüksek oranda büyüyecek"

Kasım ayına ilişkin dün açıklanan tüketici güven endeksini de değerlendiren Işık, "Halkımız artık geleceğine güvenle bakıyor. Artık hane halkının geleceğe bakışı daha olumlu. Artık işsizliğin azalacağı, istihdamın artacağı, ekonominin daha iyiye gideceği yönündeki kanaat ve güven daha da artmış durumda. Türkiye 2016'da göreceksiniz bugünkü tahminlerden daha yüksek büyüme gösterecek" diye konuştu.

Türkiye'nin 2016'da üretimi, ihracatı ve istihdamının daha da artacağını vurgulayan Işık, siyasi istikrar sağlanınca ekonomik istikrarın da yakalandığını anlattı.

"Yüzümüzün akıyla güzel bir G20 organizasyonu gerçekleştirdik"

G20 Liderler Zirvesi'nde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğini tüm dünyanın gördüğünü dile getiren Işık, şöyle konuştu:

"Hepimizi gururlandıran tabloları hep beraber yaşadık. Türkiye'nin bu kadar güçlü bir organizasyon kabiliyetini bütün dünyanın görmüş olması, kendini bu topraklara ait hisseden herkesi gururlandırdı. Kusursuz bir organizasyonla Türkiye'nin hangi noktadan hangi noktaya geldiğini gösterdi. Terör tehdidinin en üst noktada olduğu bir dönemde en küçük bir problem olmadan, ki terör örgütlerinin hedefinde olan bütün liderler Antalya'daydı, hem organizasyon, güvenlik ve içerik açısından belki bugüne kadar yapılan en kritik G20'yi yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, sayın Başbakanımızın da katılımıyla gerçekten Türkiye'nin yüzünün akıyla çıktığı güzel bir G20 organizasyonunu gerçekleştirdik. Bunda 1 Kasım sonuçlarının büyük payı var."

Konuşmanın ardından Bakan Işık, seçimde başarılı çalışmalar gerçekleştiren partililere plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement