Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık açılış törenine katıldı - - Son Dakika
Güncel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık açılış törenine katıldı -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık açılış törenine katıldı -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "İslam dünyasının neresinde bir sorun varsa bilin ki Türkiye'nin yardım eli oradadır.

19.07.2014 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "İslam dünyasının neresinde bir sorun varsa bilin ki Türkiye'nin yardım eli oradadır. Şu anda Gazze'de yaşanan insanlık dramına yine en gür sesi Türkiye çıkarıyor ve en müşfik yardım elini de yine Türkiye uzatıyor" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gebze Tavşanlı Camisi, park ve şehir meydanı proejesinin açılış töreninde konuşan Işık, İslam dünyasında oluk oluk kan aktığını, İslam dünyasının adeta bir çileyi, bir eziyeti, bir işgali yaşadığını, bu nedenle ramazan ayının buruk geçtiğini söyledi.

- "Filistin için 'en gür seda' Türkiye'den çıkıyor"

Flistin'in bağımsız bir devlet olarak yoluna devam etmesi için Türkiye olarak elinden gelen her türlü gayreti gösterdiklerini belirten Işık, "İslam dünyasının neresinde bir sorun varsa bilin ki Türkiye'nin yardım eli oradadır. Şu anda Gazze'de yaşanan insanlık dramına yine en gür sesi Türkiye çıkarıyor ve en müşfik yardım elini de yine Türkiye uzatıyor" diye konuştu.

Bu konuda sadece Türkiye'nin çabasının da yeterli olmadığını ifaden Işık, şöyle devam etti:

"Artık İslam ülkelerinin üzerindeki ölü toprağını kaldırıp, kendi aralarında güçlü bir birlik beraberlik oluşturup, İslam dünyasının çektiği bu eziyetten, sıkıntıdan kurtulması için çok daha fazla gayret gösterme mecburiyeti ve zaruriyeti vardır. İnşallah, Kadir Gecesine varmadan, bayrama varmadan bu acılar, bu eziyetler sona erer. Rabbim bütün Müslümanlara şuur nasip eylesin. Müslümanların birlik ve beraberliğini, düşmanlara karşı birlikte hareket etme güç ve kabiliyetini, kudretini versin. Filistin'in bulunduğu durumdan en kısa zamanda kurtulup, özgür ve müreffeh bir devlet olarak yoluna devam etmesini nasip eylesin."

Konuşmaların ardından Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun okuduğu dua sonrası Tavşanlı Camisi, park ve şehir meydanının açılışı, Bakan Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık açılış törenine katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement