Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli\'de Açıklaması

"Bugün Türkiye'nin dünyada yatırım çekmesinde en önemli faktörlerden biri iş gücünün niteliğidir.

25.03.2014 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bugün Türkiye'nin dünyada yatırım çekmesinde en önemli faktörlerden biri iş gücünün niteliğidir. İşçi arkadaşlarımızın niteliği yatırımların Türkiye'ye gelmesinde birinci derecede etken oluyor" dedi.

Işık, Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birisi olduğunu söyledi.

Daha iyi bir Türkiye için "gece gündüz" çalıştıklarını ifade eden Işık, "Bu seçimde çıkacak tablo Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendirecek, Türkiye ya istikrarını sürdürerek büyümeye, yatırıma, istihdama ve ihracata devam edecek ya da eskiden olduğu gibi bir belirsiz sürecine girecek o sürecinde yine maalesef dar gelirli özellikle işçi kardeşlerimizin sırtına yüklenecek. Arzumuz, Türkiye istikrarını sürdürsün. Türkiye, büyümesini, gelişmesini ve kalkınmasını devam ettirsin" diye konuştu.

Işık, Türkiye'nin önünde yeni hedefler bulunduğunu dile getirerek, Türkiye'nin 2002'den bu yana önemli ilerlemeler gerçekleştirdiğini bildirdi.

30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin istikrarını sürdürdüğünü göstermesi halinde üretim, ihracat, istihdam ve yatırımcı anlamında ülkenin "önünün" açık olduğunu işaret eden Işık, bunun gerçekleşmesi halinde 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini daha kolay ulaşabileceklerini kaydetti.

"Türkiye'nin yatırım çekmesinde işçi gücü niteliği birinci derecede etken oluyor"

2002'de ihracatın 36 milyar dolar olduğunu bugün bu rakamın 152 milyar dolar seviyesine yükseldiğini belirten Işık, 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu söyledi.

Bakan Işık, "Ülkenin istikrarı bozulmazsa 500 milyar dolarlık hedef Türkiye için uzak bir hedef değil" diyerek, şöyle devam etti:

"Türkiye, düşük-orta teknolojiden daha yüksek teknoloji durumuna geçmek durumundayız. Sıçramayı bu şekilde yapacağız. Bunun içinde Ar-Geye yoğun ve güçlü yatırım yapıyoruz. 2023'te Ar-Ge bütçemizi de Gayri Safi Milli Hasıla'mızın yüzde 3'üne getireceğiz. Bunu yaparken Ar-Ge kalitemizi yükselterek yapmak durumdayız. Bugün Türkiye'nin dünyada yatırım çekmesinde en önemli faktörlerden biri iş gücünün niteliğidir. İşçi arkadaşlarımızın niteliği yatırımların Türkiye'ye gelmesinde birinci derecede etken oluyor. Bize her gittiğimiz yerde yabancı yatırımcıların söylediği, dünyada farklı ülkelerde üretimi olan fabrikaların ortak görüşü şu, 'en kaliteli işçilik Türkiye'de'. Bu noktada iyi bir yerdeyiz. Amacımız mesleki eğitimi çok daha geliştirerek bu niteliği daha da arttırmak. Bu nitelik artınca çalışan insanımızın ücreti de artıyor. Yaşam koşulları da artıyor. Şu anda çok uluslu şirketlerde iş gücü niteliği açısından önemli bir avantajı var ama bunu arttırarak burada çalışan insanların hayat şartlarını geliştirmek hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Burada en önemli unsur güven ve istikrarın devamıdır. Eğer ülkede güven istikrar olmazsa kimse o ülkeye gelip yatırım yapmaz. O ülkedeki yatırımcılar da paralarını yatırıma aktarmazlar." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement