Bakan Işık: Bari Derenin Taşıyla Derenin Kuşunu Vuralım Dediler - Son Dakika
Yerel

Bakan Işık: Bari Derenin Taşıyla Derenin Kuşunu Vuralım Dediler

Bakan Işık: Bari Derenin Taşıyla Derenin Kuşunu Vuralım Dediler

Bakan Işık: "Baktılar ki Erdoğan'ın önünü kesmek mümkün değil, bari derenin taşıyla derenin kuşunu vuralım diye bizim dünyamızdan bir ismi karşımıza çıkardılar." dedi.

28.07.2014 17:46  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, baktılar ki Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmek mümkün değil, ne yapalım, 'bari derenin taşıyla derenin kuşunu vuralım' diye bizim dünyamızdan bir ismi karşımıza çıkardılar" dedi.

Partisinin Kocaeli il Başkanlığı ile Gölcük ve Kartepe ilçe teşkilatlarının bayramlaşma programlarında konuşan Işık, milletin desteği ve teşkilatlarının büyük gayreti ile önlerine engel kondukça, Türkiye'yi büyütmeye devam ettiklerini söyledi.

Muhalefetin cumhurbaşkanı seçiminde, Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmenin mümkün olmadığını gördüklerini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Ne yapalım, bari derenin taşıyla derenin kuşunu vuralım' diye bizim dünyamızdan bir ismi karşımıza çıkardılar ama doğrusu iyi bir tercih de yapmadılar. Siyasetten hiç anlamayan, politik geçmişi olmayan, Türkiye'nin gerçeklerine pek vakıf olmayan bir ismi CHP ve MHP, çatı adayı olarak gösterdi. Bu bir projedir ama bu bir Ar-Ge projesi değil. Bu bir siyaset tasarımı projesidir. Bunların yanıldıkları ve atladıkları nokta ise siyasetin tasarımını sadece ve sadece millet yapar. Milletin önüne siyaset tasarımı olarak bugüne kadar hangi proje konduysa, millet elinin tersiyle itti."

Işık, 10 Ağustos'ta da milletin bu siyaset tasarımı projesini de elinin tersiyle iteceğini belirterek, sadece demokrasi ve cumhuriyet tarihinde değil, Türkiye tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını halkın doğrudan sandıkta seçeceğini ve bu ismin de Recep Tayyip Erdoğan olacağını ifade etti.

Bayramı çok farklı duygular içerisinde kutladıklarını dile getiren Işık, şöyle devam etti:

"Bir tarafta acımız var, bir tarafta hüznümüz var. bir tarafta öfkemiz var, bir tarafta sevincimiz ve mutluluğumuz var. Acımız var, çünkü kardeşlerimiz acı çekiyor. Üzüntümüz var, kardeşlerimiz üzülüyor. Öfkemiz var, bütün dünyanın gözü önünde Filistin'de, Gazze'de adeta bir insanlık suçu işleniyor. Bir soykırım yapılıyor. Artık terör devletleştiği için zulüm yapılıyor. Böylece, böylesine globalleşmiş ve küreselleşmiş bir dünyada, insanı, insani değerleri savunduğunu iddia edenlerin bu zulme, bu vahşete, bu teröre seyirci kalması her birimizi derinden yaralıyor, bir zihni öfke birikmesine neden oluyor."

"İslam dünyası kör, sağır ve dilsiz"

Bakan Işık, Türkiye olarak, bu acıların yaşanmaması için, gizli ve açık diplomasi ile ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, İslam dünyasının böyle bir vahşet karşısında kör, sağır ve dilsiz olduğunu söyledi.

Bu zulüm karşısında dünyada en gür sesin Türkiye'den çıktığını anlatan Işık, sadece ses çıkarmakla kalmayarak biran önce ateşkesin sağlanması ve böylece kalıcı, adil bir barışın tesis edilmesi için de gece gündüz gayret sarfettiklerini dile getirdi.

Işık, bunun, belli çevreleri rahatsız ettiğini dile getirerek, "Bu işlerin üzerinde niye çok duruyoruz. Bu işlere girmememiz lazım" diyenlerin, bu ülkenin ne tarihini ne kültürünü ne de medeniyetini özümsediğini kaydetti.

Bu topraklarda 400 yıldan fazla idare konumunda bulunan bir millet olduklarına vurgu yapan Işık, "Orada yanan her can bizim canımızdır. Akan her damla kan, bizim kanımızdır. O topraklara bigane kalmak, kendimizi inkar etmektir. Denge politikası adı altında, küresel dengeler adına böyle bir ihanetin içerisinde olamayız. Sesimizi çıkarmaya, gücümüz yettikçe elimizle, o yetmiyorsa dilmizle onun da yetmediği yerde kalbimizle buğzetmek bizim görevimizdir. Bunu yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ışık, halkın desteği ve teşkilatlarının büyük gayretiyle önlerine engel koyuldukça Türkiye'yi büyütmeye devam ettiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Ne zaman önümüze bir engel kondu, biz Türkiye'de demokrasiyi güçlendirecek adım attık. Ne zaman Türkiye'nin önüne bir sıkıntı geldi, Türkiye'de ekonomiyi büyütecek adımlar attık. Ne zaman Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine yönelik bir tehdit oluştu, biz Türkiye'de kardeşliği büyütecek, güçlendirecek adımlar attık. Türkiye'nin etrafı ateş içerisinde yanarken, bugün gittikçe güçlenen, gelişen, kalkınan ve büyüyen bir ülke komuna geldik. Huzurlu ve mutlu bir şekilde bayram yapıyoruz."

Bakan Işık daha sonra, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Nihat Ergün, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'le "Geleneksel 21. Kent Bayramlaşması"na katılarak, vatandaşların bayramını kutladı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Işık: Bari Derenin Taşıyla Derenin Kuşunu Vuralım Dediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement