Bakan Işık, Tahliyeleri Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Bakan Işık, Tahliyeleri Değerlendirdi

Bakan Işık, Tahliyeleri Değerlendirdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ergenekon davasındaki tahliyelere ilişkin, açıklamalarda bulundu.

10.03.2014 18:15  Güncelleme: 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ergenekon davasındaki tahliyelere ilişkin, "Tahliyelerin gerekçelerini görmeden, hangi gerekçe ile tahliye kararı verildi onu bilemiyoruz ama ben genel prensip olarak şunu söyleyeyim, kişinin suçu sabit olana kadar suçsuzdur, hukukun temel, evrensel prensibidir, bu noktada tahliyelere hiçbir zaman olumsuz bakmayız" dedi.

Bakan Işık, Ordu Valiliği'ni ziyaret ederek, kentte devam eden yatırımlar hakkında Vali Kenan Çiftçi'den bilgi aldı.

Burada gazetecilerin "Ergenekon davasındaki tahliyelere ilişkin" sorularını yanıtlayan Bakan Işık, tahliyelere hiçbir zaman olumuz bakmadıklarını söyledi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını anımsatan Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Tahliyelerin gerekçelerini görmeden, hangi gerekçe ile tahliye kararı verildi onu bilemiyoruz ama ben genel prensip olarak şunu söyleyeyim, kişinin suçu sabit olana kadar suçsuzdur, hukukun temel, evrensel prensibidir, bu noktada tahliyelere hiçbir zaman olumsuz bakmayız. Arzumuz şu, mahkemeler bir davayı beş yıl sonuçlandıramıyorsa orada bizim düşünmemiz gerekiyor. Bu açıdan genel olarak isimlerden bağımsız olarak tahliyeleri olumlu karşılarız ama gerekçelerini görmeden net bir şey söylemek mümkün değil. İsim bazında değerlendirme yapmamız doğru değil."

Bakan Işık, Ordu'da yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler vererek, özellikle fındık konusunda ilerleyen günlerde Ordu Üniversitesi ile işbirliği yaparak önemli çalışmalara imza atılacağını belirtti. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Işık, Tahliyeleri Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement