Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Yalova'da - Son Dakika
Ekonomi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Yalova'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bölgemizde bu kadar sıkıntılı bir durum varken Türkiye'nin yine ihracatını koruyor olması da bir başarıdır." dedi.

01.08.2014 16:06  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bölgemizde bu kadar sıkıntılı bir durum varken Türkiye'nin yine ihracatını koruyor olması da bir başarıdır" dedi.

Yalova Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret eden Işık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Işık, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) açıkladığı temmuz ayı ihracat verilerine ilişkin bir soru üzerine, dış satımın geçen yılla aynı düzeyde olduğunu söyledi.

Bunun iki temel nedeni bulunduğunu bildiren Işık, "Birincisi, Irak'a yapılan ihracatta yüzde 46'lık düşüş var. İhracat pazarımızda Irak ikinciydi, şu an 5'inci sıraya düştü. Bir de bu sene Ramazan Bayramı tatili temmuz ayına geldi. Geçen yıl ağustosta kutladığımız bayramı bu yıl temmuzda kutladık. 3 gün resmi ihracat olmayınca onun da etkisi oldu" ifadesini kullandı.

İhracat rakamlarının bu ay yükselmesini ümit ettiklerini anlatan Işık, Suriye, Irak, Mısır, Libya ve Ukrayna'da yaşanan olağanüstü gelişmelerin, Rusya ile ilgili Avrupa ülkeleri ve ABD'nin yaptırım kararlarının, küresel ölçekte endişe oluşturduğunu vurguladı.

"Bölgemizde bu kadar sıkıntılı bir durum varken Türkiye'nin yine ihracatını koruyor olması da bir başarıdır" diyen Işık, sorunlu bölgelere huzur ve sükunetin hakim olmasını, Irak ile diğer ülkelerdeki eski ihracat performansına ulaşılmasını diledi. Işık, bölge huzura kavuşunca Türkiye'nin dış satım, üretim ve istihdamının artmaya devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı seçimi

Cumhurbaşkanı seçimine değinen Işık, kamuoyu yoklamaları ve vatandaşın nabzının, tablonun net olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Sandıklar açılıp oylar sayılıncaya kadar hiçbir şeyin garanti olmadığını ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Siyasette de zaten bizim tecrübemiz, son güne, son dakikaya kadar bu konuda çalışmaya, gayret etmeye devam etmektir. 1 Ağustos itibarıyla tablo net gözüküyor. Sayın Başbakanımızın, cumhurbaşkanı adayımızın, birinci turda ipi çok rahatlıkla göğüsleyeceğini gösteriyor. Bu açıdan sıkıntı yok. Parti olarak çalışmamıza devam edeceğiz. Diğer taraftan da hükümet işleri yürüyecek."

Işık, Yalova'da "Taşıt Araçları İhtisas Sanayi Organize Sanayi Bölgesi" kurulmasının ilgili bakanlıklarca dün onaylandığını sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Yalova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement