"Bilimin Ucu Bucağı Yok" - Son Dakika
Güncel

"Bilimin Ucu Bucağı Yok"

Kocaeli Bilim Merkezi'nin hazırladığı proje TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler arasına girdi

08.04.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her Yaşa Herkese Bilim sloganıyla yola çıkan Kocaeli Bilim Merkezi açılış öncesi projeleri ile öne çıkmaya başladı. Kocaeli Bilim Merkezi tarafından geliştirilen "Bilimin Ucu Bucağı Yok" projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek 25 proje arasına girdi.

100 PROJE İLE YARIŞILDI

TÜBİTAK, 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması amacıyla proje destekleme yarışması açtı. 100 projenin yarıştığı 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programında Kocaeli Bilim Merkezi'nin projesi destek almaya hak kazanan projeler arasına girdi.

DENEY YAPMA İMKÂNI OLMAYAN OKULLARA ULAŞILACAK

Kocaeli Bilim Merkezi, "Bilimin Ucu Bucağı Yok" projesi ile okullarının fiziksel koşullarından dolayı deney yapma imkânı az olan veya günlük yaşamında sosyal aktivitelerde bulunma yönünden kısıtlı olan öğrencilere hem bilimsel eğitim hem de sosyal bir aktivite imkânı sunmuş olacak.

1700 ÖĞRENCİ ATÖLYELERE KATILACAK

"Bilimin Ucu Bucağı Yok" projesi kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaeli'de şehir merkezinden uzak ilkokul öğrencilerine (köy okullarına) bilim merkezinde uygulamalı bilim eğitimi verecek. Bu proje kapsamında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle İzmit, Körfez, Başiskele ve Kandıra ilçelerindeki 17 köy okulundan yaklaşık 1.700 öğrenciye Ekim 2015 tarihinden itibaren Kocaeli Bilim Merkezi'nde uygulamalı bilim eğitimi verilecek. TÜBİTAK, proje kapsamında yapılacak olan eğitim etkinliklerinin masrafı olan 30 bin TL'yi karşılayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bilimin Ucu Bucağı Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement