Bilirkişi Raporu Geldi, Liseli Sinem'i Ezen Tır Şoförü Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

Bilirkişi Raporu Geldi, Liseli Sinem'i Ezen Tır Şoförü Serbest Kaldı

Bilirkişi Raporu Geldi, Liseli Sinem\'i Ezen Tır Şoförü Serbest Kaldı

Bayrampaşa'da okulunun düzenlediği geziye katılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Sinem Gücükkaraca'yı ezen TIR şoförü Hasbi Yeşilbaş, 5 aylık tutukluluğunun ardından bilirkişi raporunun mahkemeye ulaşmasıyla serbest bırakıldı.

19.04.2014 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa'da okulunun düzenlediği geziye katılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Sinem Gücükkaraca'yı ezen TIR şoförü Hasbi Yeşilbaş, 5 aylık tutukluluğunun ardından bilirkişi raporunun mahkemeye ulaşmasıyla serbest bırakıldı. Raporda, yolu dikine değil de çaprazlama geçen Sinem Gücükkaraca'nın Karayolları Trafik Kanunu'nu ihlal ederek kendisinin ölümü ile sonuçlanan kazanın meydana gelmesinde asli kusuru bulunduğu ifade edildi.

Okulunun düzenlediği gezi kapsamında gittiği Bayrampaşa'da yolun karşısına geçerken TIR'ın altında kalarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki lise öğrencisi Sinem Gücükkaraca'nın ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi. TIR sürücüsü, dava dosyasına gelen bilirkişi raporu üzerine serbest bırakıldı. Rapora göre hem Sinem Gücükkaraca hem de TIR şoförü asli kusurlu.

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada genç kızın annesi Cemile Gücükkaraca ile babası Dursun Gücükkaraca ve tutuklu sanık Hasbi Yeşilbaş ile avukatları hazır bulundu. Hakim Selma Korkmaz celse arası yapılan keşfin ardından hazırlanan bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti.

YOLU ÇAPRAZLAMA GEÇEN GENÇ KIZ ASLİ KUSURLU BULUNDU

İTÜ'de görev yapan öğretim üyesi Doç. Dr. Selman Bayoğlu tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, maktül Sinem Gücükkaraca'nın yolu kontrol edip dik şekilde geçmesi durumunda bu kazanın meydana gelmeyeceği belirtildi. Raporda, yolu dikine değil de çaprazlama geçen Sinem Gücükkaraca'nın Karayolları Trafik Kanunu'nu ihlal ederek kendisinin ölümü ile sonuçlanan kazanın meydana gelmesinde asli kusuru bulunduğu ifade edildi.

TIR ŞOFÖRÜ DİKİZ AYNASINA BAKMAMIŞ

TIR şoförü Hasbi Yeşilbaş'ın dikiz aynasını kontrol ederek hareket etmesi halinde genç kızı görebileceği belirtilen raporda, "Şoför Yeşilbaş, korna çalarak kızı uyarabilirdi. Ayrıca maktulün yolu terk etmesini de bekleyebilirdi. Ancak bunları yapmadı. Bu nedenle Karayolları Trafik Kanunu'na göre asli kusurludur" denildi.

Sinem Gücükkaraca'nın ailesinin Avukatı Naim Karakaya, Sinem'in raporda iddia edildiği gibi çapraz değil, dik giderek TIR'dan uzaklaştığını, ancak TIR'ın sola doğru kavis yaparak kazaya neden olduğunu söyledi. Avukat Karakaya, bu nedenle yeni bir rapor düzenlenmesini istedi.

TAHLİYE OLDU

Sanık avukatları Yılmaz Çiçek ve Hikmetyar Ceylan rapora göre maktül Sinem'in de sanık gibi asli kusurlu olduğunun anlaşıldığını belirterek 5 aydır tutuklu bulunan Yeşilbaş'ın tahliyesini istediler.

Sinem Gücükkaraca'nın ailesinin avukatı Karakaya'nın yeni rapor talebini reddeden mahkeme, delillerin toplanmış olması ve tutuklulukta geçen süreyi dikkate alarak Hasbi Yeşilbaş'ın tahliyesine karar verdi. Ayrıca, takograf kayıtlarının gelmesinin ardından kusur durumunun belirlenmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gönderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Pendik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 10'uncu Sınıf Öğrencisi Sinem Gücükkaraca 28 Kasım 2013 tarihinde okul arkadaşları ve öğretmenleriyle katıldığı Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezindeki akvaryuma düzenlenen gezinin ardından alışveriş merkezi önünde karşıdan karşıya geçmek isterken Hasbi Yeşilbaş'ın kullandığı TIR'ın altında kalarak feci şekilde can vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede TIR şoförü Yeşilbaş hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istendi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilirkişi Raporu Geldi, Liseli Sinem'i Ezen Tır Şoförü Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement