Bilişim Suçlarında 'Komiser'im Diyerek 125 Bin Lira Dolandırdı - Son Dakika
Güncel

Bilişim Suçlarında 'Komiser'im Diyerek 125 Bin Lira Dolandırdı

Bilişim Suçlarında \'Komiser\'im Diyerek 125 Bin Lira Dolandırdı

izmir'de kendisini Bilişim Suçları Müdürlüğü'nden Komiser Ahmet olarak tanıtıp, hesapların bilişim suçları ile ilgili olarak kullanıldığını, burada bulunan paraları daha sonra iade edilme şartıyla çekmesini isteyen F.B., aynı yöntemle 4 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

09.01.2015 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

izmir'de kendisini Bilişim Suçları Müdürlüğü'nden Komiser Ahmet olarak tanıtıp, hesapların bilişim suçları ile ilgili olarak kullanıldığını, burada bulunan paraları daha sonra iade edilme şartıyla çekmesini isteyen F.B., aynı yöntemle 4 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheli F.B.'nin, bu yöntemle yaklaşık 125 Bin Lira kazanç elde ettiği belirtildi.

C.S., kendisini Bilişim Suçlarından 'Komiser Ahmet' olarak tanıtan bir şahsın arayıp, 'Hesapların bilişim suçları ile ilgili olarak kullanıldı, hesabında ne kadar para varsa çek daha sonra bu para iade edilecek' demesi üzerine 1500 TL'yi PTT'den 'Komiser Ahmet' olarak tanıtan kişinin hesabına yatırdı. Aynı kişinin bir gün sonra 18 Bin TL istemesi üzerine bankadan çektiği parayı kendisini polis olarak tanıtan kişiye verdikten sonra dolandırıldığını anlayan C.S., İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler C.S.'nin, verdiği bilgiler doğrultusunda geçtiğimiz çarşamba günü Alsancak Semti'nde, F.B.'yi gözaltına aldı. Üzerinden yüklü miktarda para çıkan F.B., bu para hakkında çelişkili ifadeler verince C.S., ile yüzleştirildi. C.S., parayı verdiği kişinin F.B. olduğunu tespit etti. Polisin yaptığı araştırmada 'Komiser Ahmet' olarak tanıtan F.B.'nin Manisa'nın Salihli ve Turgutlu ilçelerinde aynı yöntemle üç kişiyi daha dolandırdığı ve toplamda 125 Bin TL kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilen F.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilişim Suçlarında 'Komiser'im Diyerek 125 Bin Lira Dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement