Bilkent Üniversitesi'nden Köy Okuluna Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Bilkent Üniversitesi'nden Köy Okuluna Yardım Eli

"Güneş Köyden Doğuyor" projesi kapsamında 9 Haziran İlköğretim Okulunun eksikleri giderildi.

13.04.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilkent Üniversitesi gönüllü öğrencileri tarafından hazırlanan "Güneş Köyden Doğuyor" projesi kapsamında İnebolu ilçesine bağlı Erenyolu köyünde bulunan 9 Haziran İlköğretim Okuluna yardım eli uzatıldı.

Proje koordinatörü Neslihan Çiftçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün süreli projeye 48 üniversite öğrencisinin gönüllü olarak katıldığını söyledi.

Proje için bu yıl İnebolu 9 Haziran İlköğretim Okulunun seçildiğini belirten Çiftçioğlu, "Bu projeyi 3 yıl önce köy okullarında kütüphane oluşturarak başlattık. Bu sene içeriğini biraz daha geliştirerek eğitim ve fiziki çalışmaları da projemize dahil ettik" dedi.

Çiftçioğlu, açtıkları yardım kampanyası ile projeye kaynak oluşturduklarını belirterek "Projeyle köy okullarının alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, fiziki şartların iyileştirilmesi, çocuklara üniversite öğrencisi profilinin tanıtılması ve bir vizyon kazandırılması amaçlanıyor" diye konuştu.

Proje kapsamında 9 Haziran İlköğretim Okulunda yapılan çalışmaları anlatan Çiftçioğlu, şunları söyledi:

"Burası bizim altıncı okulumuz oldu. Burada kütüphaneyi zenginleştirdik. Fen laboratuvar malzemeleri, 7 bilgisayar, 10 koli kitap, kırtasiye malzemeleri, iki koli ilaç ve tıbbi malzeme, basket, voleybol ve futbol topları, 180 diş macunu ve diş fırçası, temizlik ve hijyen malzemeleri ile kıyafetler getirdik. Sağlık, müzik, tiyatro, bilim, genel kültür ve spor sınıfları oluşturarak öğrencilere eğitimler verdik. Okulun koridorlarına çeşitli resimler yaptık. Bahçe duvarlarını, kütüphaneyi ve kapıları boyadık."

Projeye Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 6 öğrencinin de katılarak öğrencilerin göz ve diş taramasını gerçekleştirdiğini ifade eden Çiftçioğlu, 9 Haziran İlkokulu'na destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilkent Üniversitesi'nden Köy Okuluna Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement