Bin 38 Yataklı Şehir Hastanesi Yükseliyor - Son Dakika
Yerel

Bin 38 Yataklı Şehir Hastanesi Yükseliyor

Bin 38 Yataklı Şehir Hastanesi Yükseliyor

Elazığ’da yapımına başlanılan bin 38 yataklı şehir hastanesi hızla yükseliyor.

22.11.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da yapımına başlanılan bin 38 yataklı şehir hastanesi hızla yükseliyor.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Divan Üyesi Ömer Serdar ile İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Doğukent Mahallesi'nde inşaatı devam eden şehir hastanesine incelemelerde bulundu. Ziyarete, şehir hastanesi inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, hastanenin planlandığı tarihten önce bitmesi için ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Şehir hastanesi projesinin, Elazığ ölçeğinde 350 bin metrekare alan ile en büyük kapalı alan inşaatı olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Hastanenin günlük nüfus hareketine baktığımızda aslında orta ölçekli bir ilçe kuruluyor. 15 ile 20 bin kişi bu hastaneden hizmet alacak. Bin 38 nitelikli yatak, çoğunluğu tek kişilik olmak üzere en fazla iki kişilik odalardan oluşacak. Çok farklı hastalara hizmet verecek olan hastanede her anlamda uzmanlaşmış bir merkez olacak. Birçok ülkede de kullanılan "Kamu Özel Ortaklığı" ile işletilecek. Aynı zamanda burası yatırım yönüyle de çok büyük bir merkez. Yaklaşık 5 bin personel istihdam edilecek. Şehir hastanesi gerçek anlamda entegre bir sağlık kampüsü olacaktır" dedi.

Şehir Hastanesi inşaatının hızla devam ettiğini de ifade eden Vali Zorluoğlu, diş hastanesi bölümünün tamamlandığını, diğer kısımların da hızla yapımının sürdüğünü aktardı.

Bölgeye hizmet edecek

Hastanenin tamamlanıp açıldığını sadece Elazığ'a değil, tüm civar illere hizmet edeceğine de değinen Zorluoğlu, "Hastane bölgeye hizmet etmesiyle, civar illerden de çok sayıda hastanın şifa bulduğu bir merkez haline gelecek. Proje tamamlandığında hastane kentin "Yüz Akı" projesi olacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli üzerinde durduğu şehir hastanelerinden biri olan Elazığ Şehir Hastanesi'nin 2018 yılında tamamen bitmesi planlanırken,yaklaşık 1 milyar liraya mal olduğu öğrenildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bin 38 Yataklı Şehir Hastanesi Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement