Bin Yıllık Han Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Bin Yıllık Han Turizme Kazandırılacak

Şanlıurfa'da uzun yıllar yetimhane ve kışla gibi çeşitli amaçlarla kullanılan tarihi yapı, restorasyon çalışmalarının ardından otel ve alışveriş merkezi olarak hizmet verecek.

24.06.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAUF MALTAŞ - Şanlıurfa'da bin yıllık Millet Hanı'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Kent merkezinde Samsat ve Hacı Kamil köprüsü arasında yer alan han uzun yıllar kışla, yetimhane ve ambar gibi çeşitli amaçlar için kullanıldı.

Yaklaşık bin 700 metrekare alana sahip tarihi yapının turizme kazandırılması amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete 49 yıllığına kiralandı.

Restorasyon çalışmalarını üstlenen firmanın danışmanı Mehmet Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hanın, yaklaşık bin yıllık geçmişi olduğunu söyledi.

Hanın turizme kazandırılması için daha önce çok sayıda girişim başlatıldığını hatırlatan Tuncay, "Yüzyıllık bir ihmali ortadan kaldıracağız. Bu çalışma Şanlıurfa imar tarihinde bir milat olacak" dedi.

Çalışmaları yaklaşık 100 kişilik ekiple yürüttüklerini anlatan Tuncay, mekanı çok yönlü bir hizmet alanı olarak kullanmayı planladıklarını dile getirdi.

Proje kapsamında 302 yataklı bir otel ve alışveriş merkezi yapmayı düşündüklerini anlatan Tuncay, şöyle konuştu:

"Kafeterya, dinlenme alanları gibi mekanlardaki çalışmaları, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ve ilgili makamların vermiş olduğu karar doğrultusunda yürütüyoruz. Atıl vaziyetteki bu değeri gün ışığına çıkartmayı amaçlıyoruz. İnşallah restorasyon çalışmaları gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyoruz."

Tuncay, projenin hayata geçirilmesiyle 500 kişiye de istihdam sağlanacağını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bin Yıllık Han Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement